Gülen cemaatinin Gaziantep merkezli yayın yapan 84 ülkeden izlenebilen Kürtçe televizyon kanalı Dünya TV, Ramazan’a özel programlarıyla dikkat çekiyor.

Ramazan ayına özel her gün ekrana gelen Bawerî û Aramî (İnanç ve Huzur) programı ile Kenya’dan Etiyopya’ya, Tekirdağ’dan Trabzon’a canlı telefon bağlantıları yapılıyor. Bu programda, günlük hayatta karşılaşılan fıkıh problemlerine Kürt alim Seyda Sıbğatullah Sevgili ile cevaplar aranıyor.

CEMAATTEN KÜRT SOKAĞINDA RAMAZAN ATAĞI

Cemaatin Kütçe kanalı Dünya TV, Kürt âlim Seyda Sıbğatullah Sevgili ile yaptığı programda dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye’nin 81 ilinden canlı telefon bağlantıları yapılarak, seyircilerden gelen sorulara Kürtçe cevaplar veriliyor. Manevi bir atmosfer eşliğinde programların gerçekleştiğini dile getiren Seyda Sıbğatullah Sevgili, Ramazan ayı boyunca her gün 17.40 ile 18.40 saatleri arasında canlı yayın programı yaptığını ifade ediyor.

"HİÇ TAHMİN ETMEDİĞİM İLLERDEN SORULAR GELİYOR"

Seyda, “Hanefi, Maliki ve genellikle Şafi mezheplerine göre canlı yayında gelen soruları cevaplıyoruz. İran, Irak, Almanya, Hollanda, Fransa, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin de 81 ilinden programı takip eden insanlar var. Hiç tahmin etmediğim Trabzon, Yozgat, Tekirdağ, Çorlu gibi illerden sorular geliyor.” ifadelerini kullanıyor. Günde yaklaşık 100 ila 150 arasında telefon bağlantısı yaptıklarını dile getiren Sevgili, “Yüzlerce insan bize ulaşmaya çalışıyor, ancak biz en fazla 25 telefona bakabiliyoruz.” diye konuşuyor.

ÖZELLİKLE KADIN SEYİRCİLER İLGİ GÖSTERİYOR

Programda özellikle kadın seyircilerden oldukça fazla soru aldıkları bilgisini veren Sevgili, şunları kaydediyor:

“Gelen sorularla, halkımızın bu bilgilerden ne kadar mahrum kaldıklarını gördük. Bu program ile vatandaşların aklına takılan sorulara cevap verme şansı yakalıyoruz. Program sonrasında da insanların sorularına cevap veriyoruz.” Türk vatandaşlardan da kalabalık bir izleyici kitlesi olduğunu aktaran Seyda, “Bayanlar çekinmeden istedikleri soruları sorabiliyorlar. Artık bizleri izleyen Doğu ve Güneydoğu kadınları cesurca sorular sorabiliyorlar.” şeklinde konuşuyor. Program yapımcısı Nezir Gümüş ise programa ilginin yüksek olduğunu ifade ediyor.