Peşpeşe yapılan operasyonlarda çok sayıda kayıp veren ve birçok elemanı tutuklanan ya da kritik görevlerden uzaklaştırılan F tipi örgütün kendisini korumak için bütün elemanlarını harekete geçirdiği öğrenildi. 


YEDEK KUVVETLER 

İçişleri Bakanlığı kaynakları: Yargı veEmniyet'teki yedek kuvvetlerini devreye sokan F tipi, dosyaların içini boşaltmaya çalışıyor. "Altın vuruş"u yapacak ifadeler kayboldu. Amaçları, zaman kazanmak ancak biri savcı olmak üzere bazı kadroları tespit edildi. En yukarıdaki, yaşananları bilmiyor.

Örgütün özellikle emniyet ve yargıda zor günler için gizlediği elemanlarını devreye soktuğu ortaya çıktı. Yapılan operasyonlar ve soruşturmalardaki suçlarla ilgili yargı sürecini engellemek isteyen örgütün bugüne kadar gizlediği yedek kuvvetleri kullandığı ve zaman kazanmaya çalıştığı belirlendi.

Aydınlık gazetesindeki habere göre; F tipi örgülün faaliyetleri ile ilgili Aydınlıksın bilgi aldığı İçişleri Bakanlığı kaynakları örgütün bü tün kozlarını kullanmaya çalıştığını belirterek, "Yapılan operasyon ve soruşturmalarda çok önemli bilgilere ulaşıldı. Örgütün mali kaynakları, operasyon ekibi, uluslar-arası bağlantıları, yabancı istihbarat örgütleriyle bağları, sınav sorularını nasıl ele geçirdiği, devletin nerelerine nasıl yerleştiği ana hatlarıyla ortaya çıktı" dedi.

KAYBOLAN İFADELER

Soruşturma kapsamında çok sayıda itirafçının da ortaya çıktığını kaydeden kaynaklar, "Gizli tanık olarak ifade verenler oldu. Bu tanıklar Ergenekon, Balyoz'daki gizli tanıklar gibi değil. Bizzat örgütün kritik yerlerinde görev almış kişiler. Çok kritik bilgiler verdiler. Ama işte tam bu noktada bazı gelişmeler yaşandı. Bu ifadelerin bir bölümü kayboldu. Örgüt emniyette ve yargıda kendini gizlemeyi başaran "yedek kuvvetleri' sayesinde örgütü can evinden vuran belgeleri yok etmeye çalıştı. Bütün derileri zaman kazanmak. Süreci ne kadar uzatırlarsa zaman içinde işi çözebileceklerini düşünüyorlar" bilgisini verdi.

ALTIN VURUŞ ZAMANI

Ele geçirilen bilgi ve belgelerin P tipi örgütü bitirecek boyutta olduğunu ancak bu bilgi ve belgeleri analiz edip altın vuruşu yapacak "tecrübeli eleman" sıkıntısı çekildiğini vurgulayan kaynaklar şunları söyledi: "Örgüt uzun süredir em-niyet ve yargıyı tam kontrol ettiği için kendileri için tehlike oluşturabilecek herkesi uzaklaştırmış. Devleti ve ülkeyi düşünen kadrolar yıllarca gelişmelerden uzak tutulmuş. Operasyonu yürüten görevliler dürüstçe çalışıyor. Ama sıkıntıları var. Şimdi elde edilen bilgi ve belgelerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirilmesi ve yargılama için son şeklin verilmesi gerekiyor. I3ıı konuda atılmış adımlar var ama eksik. Örgütle ilgili dosyalar çok iyi hazırlanmalı. Ama engellemeler ve yanıltma çabalan sürüyor, örgüt zaman kazanıp operasyonları yavaşlatmayı planladı. Savunmasını tamamen bu strateji üzerine kurdu. 7 Haziran ve 1 Kasını seçimleri nedeniyle belli ölçüde de başarılı oldular. Gerek emniyette, gerekse yargıda F Tipi örgütle mücadele konusunda bir gevşeme görülüyor. Elini taşın altına koymuş emniyetçiler ve savcılar AKP'nin zor durumda kalması durumunda F tipi örgütle tekrar anlaşmaya gitmesinden endişeliler. AKP'nin kendilerini yarı yolda bırakmasından kaygılılar. Son dönemde yapılan atamalardaki yanlışlara tepki büyük. Bu da F tipi örgütle mücadele etlen ekiplerin moralini bozuyor."