Hüseyin Çelik, durdurulup aranan TIR'larla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Durdurulan TIR'lar haddini bilmezliktir diye konuşan Çelik, "TIR'daki malzemenin ne olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez. MİT yasası belli, kimse kafasına göre arama yapamaz. Bu savcılar kimin adına bu işleri yapıyor? Yanlış yapan savcı hesap verir" dedi.
 
Çelik HSYK hakkında ise "HSYK düzenlemesini savundu: HSYK, üzerine vazife olmayan bir iş yapmıştır. HSYK yargılama müessesi değil. Yargının lojistiğini yapan bir kuruldur" dedi.
 
Çelik, “10 günden beri 15 günden beri Kılıçdaroğlu’nun Sayın Başbakan’a yakıştırdığı sıfatlara bakın. ‘Sen Başbakan değilsin sen baş çalansın’ diyor. ‘Aynaya bak çete reisini  göreceksin’ diyor. Siyaset nezaket ister. Siz bu şekilde 24 saat durmadan hakaret ettiğiniz birine ertesi gün beraber çalışalım diyorsunuz. O insan sizi ne kadar dikkate alır.  Biz hukuka her zaman şunu söyledik, yolsuzlukların üzerine giderken usulsüzlük yapmayın. HSYK ile ilgili düzenleme komisyondan geçti ama CHP eğer Anayasa düzenlemesinde samimi ise bunun için geç değil. Ben buradan iletiyorum. Sayın Başbakan buna dünden hazırdır ama CHP’nin niyeti bu değil"
 
“AB’nin 28 ülkesinde belki 25 farklı uygulaması var. AB’nin HSYK benzeri kurumlar için bir standardı yok aslında. AB bir şey söyler, uzmanlarımız inceler. Sayın Başbakan Brüksel’e gidecek, elbette bu konular da konuşulacak. Maalesef AB çevrelerindekiler yanlış enformasyon alıyorlar. Şu anda maalesef belli noktalar Türkiye’yi zora düşürmek için Ak Parti’nin aleyhine olsun diye mücadele ediyor. AK Parti’ye zarar verelim derken Türkiye’nin ayağına sıkmayalım. Gezi Olayları sırasında şu kadar insan öldürüldü, paletler altında ezildi diyen kimse, bunun içinde gazeteler de var, kim dezenformasyon yaptıysa bugün de onlardır” dedi.