Türk jetlerince düşürülen Rus savaş uçağından  paraşütle atlayan pilotu öldüren kişi olduğu söylenen ve bu nedenle Rus istihbaratının bir numaralı hedefi olan Alparslan Çelik’le DHA muhabirine konuştu.

Çelik, Rus savaş uçağının düşürüldüğü gün ile ilgili olarak ise, "Kızıldağ’ın ilk düştüğü gündü. Cuma günüydü, biz sabah namazıyla birlikte harekete geçtik. Kızıldağ’a operasyon düzenledik, tam operasyonun ortasındayken Rus uçakları geldi tabi, bizim operasyon hattını bombalayarak Türkiye tarafından manevra yapıp dönerken, Türkiye F-16’ları tarafından, kahraman pilotlarımız tarafından vurularak düşürüldü" diye konuştu

KORKUM YOK!
 
Rusya’nın ölüm listesinde olduğu haberleriyle ilgili de hiç bir şeyden korkmadığını belirten Alparslan Çelik, şöyle konuştu:
 
"Ben Türkmen Dağı’na çıkarken 2- 2.5 yıl önce Allah’a iman ederek çıktım. Canımızı Allah verdi, Allah alır, bu imanla orada mücadele ediyoruz, herkesin öleceği gün nasıl belliyse, benim de öleceğim gün bellidir. Bu ölümün Allah uğruna, Allah’ın rızasını kazanmak uğruna, zalime karşı mazlumun yanında savaşarak Allah’ın canımı almasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Böyle bir korkum kesinlikle yok, mücadelemize son nefer, son nefes, son damla kan akana kadar devam edeceğiz"
 
HAVA SAVUNMA SİLAHLARI İSTEDİ
 
Alparslan Çelik, Bayırbucak Türkmenleri konusunda Türkiye’nin hassasiyet gösterdiğini ve bunun iyi olduğunu belirterek, ancak yardımların yeterli olmadığını söyledi. Çelik, şöyle dedi:
 
"Evet, Türk Devleti’nin ve Türk milletinin hassasiyeti bu noktada iyi. Ama yalnız bugün karşımızda, dün Esad’a karşı savaşırken de aynı silah geliyordu, İran’a karşı savaşırken de aynı silah geliyordu, Hizbullah’ a karşı da, DHKP-C’ye karşı da, PKK’ya karşı da aynı silah geliyordu. Bugün Rusya gibi bir dünya devleti karşımızdayken de aynı silah geliyor. Bizim onların teknolojik silahlarına cevap verecek silah gücümüz yok. Ama Türkiye Devleti’nden tabii ki geliyor. Göğüs göğüse muharebe de işe yarayan silahlar. Ama hava savunma sistemimiz yok. Teknolojik olarak hiçbir alt yapımız yok. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz bir alt yapımız var. Türkiye Devleti’nden istediğimiz bu nokta da bize hava savunması açısından silah vermeleri, teknolojik olarak alt yapımızın oluşturulması." 
 
"KÜRT KORİDORUNA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
 
Rusya’nın ve Almanya’nın, PKK’nın Suriye’deki kolu olan  PYD’ye silah verdiğini söyleyen Alparslan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bugün PYD’ye Rusya 5-10 bin ton silah vermiş, Almanya silah vermiş. Dünyanın terör örgütü kabul ettiği PKK’ya dünya devletleri silah veriyor. Biz Türkmenler orada Bayırbucak’ın vatan savunmasını yaparken, kendi topraklarında kendi savunma hattını oluşturmuş Türkmenlere, başta Türkiye ve Avrupa ile diğer Müslüman devletlerin desteği söz konusu değildir. Sadece Türkiye’nin verdiği orada savunma amaçlı verdiği silahların dışında hiçbir destek alamıyoruz. Ben buradan tüm dünya kamuoyuna sesleniyorum, burada ezilen, mazlum bir halk var, Türkmen halkı, Müslüman Türkmenler. Dün Kobani için ayaklanan Avrupa bugün Türkmen Dağı için ayaklanmıyor. Dün Irak’ta Şii’lere karşı, Saddam’a karşı darbe yapan Amerika, Türkmenler için sessiz kalıyor. Bu sessizliğin sebebi PYD’ye açılan Kürt koridoru. Kürt koridorunu Avrupa da destekliyor, Amerika da destekliyor. Ve biz hala son nefesimize kadar diyoruz ki Türkmen Dağı, Akdeniz’in Çanakkale’sidir. Biz orada varlığımız sürdürdükçe o PYD’nin, PKK’nın planladığı Kürt koridoruna asla geçit vermeyeceğiz. Tabi Türkmen Dağı son mücahidine kadar, toprağa düştükten sonra Türkiye Devleti’nin üzerine düşen bir vazife var. Kendi sınırlarında oluşacak, yeni bir devlete Türkiye devletinin müsaade etmemesi lazım. Bizim elimizdeki imkanlarla sonuna kadar direnip müsaade etmeyeceğiz. İmkanımız daha geniş olsa, onlara o hayallerini bile zindan edeceğiz. Bu şekilde biz mücadelemizi son nefesimize kadar sürdüreceğiz."
 
"TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜĞÜ GÜN PKK DEVLETİ VAR"
 
Alparslan Çelik, mücadelelerine katılmak isteyen olup olmadığıyla ilgili olarak ise, "Evet Avrupa’dan, Türkiye’den, Makedonya’dan, Macaristan’dan çeşitli ülkelerden Müslüman Türk gençleri akın akın orduya katılmak istiyorlar" dedi.
 
Kendilerine katılanlarla birlikte mücadele ettiklerini anlatan Çelik. sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ben burada Türk milletine şunu demek istiyorum. Oradaki mücahitlerimiz karınları tok Allah’a şükür, gönderdiğiniz yardımlarla, insani yadımlar ile herkes mutlu bir şekilde karınlarını doyurabiliyor, ama sorun karın doyurma değil, sorun orada bir savaş var, kış şartlarında orada mücahitlerimiz 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. Bu nöbetler de karda, kışta, çamurda ellerinde keleşlerle karşılarındaki tanklara karşı mücadelelerine devam ediyorlar. Bizim burada insani yardım noktasında sıkıntımız yok. Bizim daha çok sıkıntımız lojistik anlamda. Devir değişti, bundan 2 yıl önce tamam karşında Suriye ordusu vardı. Güçsüz, üçüncü dünya devletinin bir ordusuydu. Bugün karşında Rusya var, İran var. Bunlara karşı verecek lojistiğimiz yok. Türkmen Dağı düştüğü gün Türkiye’nin 950 kilometrelik sınır hattında kurulacak bir PKK devleti var. Kürt devleti de demiyorum. İsrail’in, Amerika’nın, Rusya’nın ortaklaşa kuracağı bir PKK devleti var. Bu PKK devleti Türkiye’ye hizmet etmediği gibi Türkiye’ den de toprak bölmek istiyor. Buna Türk milleti olarak, Türk devleti olarak hep beraber direnmeliyiz, hep beraber mücadele etmeliyiz." 

TÜRKİYE'DEN YARDIM TALEBİ
 
Bayırbucak Türkmenlerinin mücadelesinin, vatan ve namus mücadelesi olduğunu vurgulayan Alparslan Çelik, "Türkmenler analarının, bacılarının, kızlarının namusunu korumak için mücadele ediyor. Bugün Rusya’nın ele geçirdiği rejim kontrolündekiTürkmen köylerinden PYD sesleri geliyor telsizlerden. Biz orada kanımızla, canımızla mücadele ederken, buna sessiz kalanlar bu günahın ortağıdır. Bu noktada Türk devleti ve Türk milletinden sonuna kadar destek istiyoruz" dedi.