Sokağa çıkma yasağıyla birlikte operasyonların devam ettiği Şırnak’ın İdil İlçesi’ne 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve İdil ile Mardin’in Dargeçit ilçeleri arasında 30 kilometrelik alanda uzanan, Cehennem Deresi savaş uçakları tarafından bombaladı.

Saat 12.30 sıralarında başlayan ve belli aralıklarla devam eden bombardıman sırasında, İdil İlçesi’ne sızmaya çalışan kalabalık bir PKK’lı grubunun etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı belirtildi. İdil İlçesi’ne bağlı Kayı Köyü ile Dargeçit İlçesi’ne bağlı İvan Köyü arasındaki sarp kayalık ve sığ ormanlıklardan oluşan derin vadide savaş uçakların 5 dakika süren bombardımanından sonra Cehennem Deresi’nden siyah dumanlar yükseldiği görüldü.
KİMLİĞİ BELİRSİZ 2 CESET
Öte yandan, öğlen saatlerinde operasyonların devam ettiği Turgut Özal Mahallesi’nde, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında şiddetli çatışmalar oldu. Mahalleden de ağır silah ve sık sık patlama sesleri yükselirken, mahallede bulunan 2 ceset ambulanslarla İdil Devlet Hastanesi Morgu’na getirildi. 2 erkeğe ait olduğu belirtilen cesetlerin kimliklerinin tespit edilmesi ve otopsi çalışmaları devam ediyor.
Sokağa çıkma yasakları ilçe geneli ile Dirsekli Köyü’nde devam ederken, ilçe merkezine hakim tepelere konuşlanan tanklar, Turgut Özal Mahallesi’nde tespit edilen hedeflere top atışına devam ediyor. Top atışlarından sonra mahalledeki bir binada yangın çıktı. Yangınla birlikte mahallenin bir çok noktasından da dumanlar yükseldiği görüldü.