İddiaya göre, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklemek üzere Nurtepe Mahallesi’nde açılan seçim standına Halk Cephesi üyelerinin saldırmasıyla başlayan gerginlik, dün Gazi Mahallesi’nde silahlı çatışmaya dönüştü. Tekstil atölyesinde çalışan İbrahim Öksüz iş çıkışı silahlı çatışmanın arasında kalarak göğsünden vuruldu. Çevredeki vatandaşlar tarafından ilk önce Özel Gazi Hastanesi’ne kaldırılan Öksüz, daha sonra ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen İbrahim Öksüz hayatını kaybetti. Olay sonrası Öksüz’ün yakınları hastaneye geldi.ÇOCUĞUMUN KATİLİ BULUNSUN"

İbrahim Öksüz’ün babası Arif Öksüz, "Ben oğlumun kanını istiyorum. Çocuğumu kim vurduysa katili bulunsun" dedi.

"BUNUN HESABINI KİM VERECEK?"

Olayın peşini bırakmayacaklarını belirten İbrahim Öksüz’ün Amcası Satı Öksüz ise "Çocuk işten gelirken iki çatışma arasında kalıyor. Kalbinden vurulmuş. Gazi Hastanesi’ne getiriyorlar yetiştiremiyorlar. Daha sonra da buraya getiriyorlar. Zaten kapıdan girerken de ölüyor çocuk. Kendisi konfeksiyonda çalışıyordu. Mesaiden geliyordu. Çocuk şimdi morgda yatıyor. Bu çocuğun hesabını kim verecek? Bütün herkese söylüyorum. Bunun katili kim; bulunsun. Devlet el atsın bu işe. Koskoca kalbinde yara var. Böyle bir şey olamaz. Nereye olursa olsun bu işin sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.

"HALKIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"

Ölen çocuğun başka bir yakını ise, "Sivil halkın can güvenliği tehlikede. Gazi Mahallesi’nde şu anda yolları kapatmışlar. Devlet nerede bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
 

HDP’DEN GAZİ’DE YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

HDP İstanbul İl Örgütü’nden Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarla ilgili gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı desteklemek üzere Nurtepe Mahallesi’nde açılan Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına kendini Halk Cephesi olarak tanımlayan bir grubun saldırması üzerine başlayan gerginlik, İstanbul’un değişik semtlerine de yayılmış, en son Gazi Mahallesi’nde 14 yaşındaki İbrahim Öksüz isimli gencimizin provokatör bir namludan çıkan bir mermiyle ölümü, olayları çok kaygı verici bir noktaya getirmiştir.

Halkların Demokratik Partisi olarak gerek yaptığımız resmi açıklamalarda gerekse yapılan görüşmelerde yaşanan gerginliği bir an evvel sona erdirmek arzusuyla herkesin sağduyulu ve itidalli davranması için azami derecede çaba gösterdik. Yapılan görüşmelerde gerilimin ortadan kalktığı ve sorunun çözüldüğünü düşünmüştük. Ancak görülüyor ki, tam da Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı. Bu kanlı provokasyonun fikir babaları ve uygulayıcıları yaptıkları ile ne kadar övünseler azdır! HDP olarak; kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, stantlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi’ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz.

Ayrıca yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Öksüz’e rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bu cinayetin bütün çıplaklığı ile açığa çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması için bütün hukuki yolların açılmasını talep ediyoruz.

Barış demokrasi ve özgürlük yürüyüşümüz, hangi karanlık tezg?hla, kimler tarafından engellenmeye çalışırsa çalışılsın, mutlaka başarıya ulaşacak ve bu topraklarda özgürlük dolu kardeşçe bir yaşam mutlaka tesis edilecektir."