Sosyal  medyada "canlı bomba dikkatli olun" şeklindeki fotoğrafları paylaşılan şüpheli 11  ayrı suçtan aranan ve cezaevi firarisi olarak aranan hırsızlık zanlısı olduğu  belirlendi

Sosyal medyada, halkı tedirginlik ve endişeye sevk  edecek şekilde "canlı bomba" olduğu yönünde paylaşımlara konu edilen kişi  hırsızlık zanlısı çıktı.

Öğleden sonra halkı tedirginliğe iten sosyal medya paylaşımlarında bir  kişinin güvenlik kamerasından elde edilmiş fotoğrafı paylaşılmaya başlandı.  Paylaşılan yorumda fotoğrafta yer alan kişinin "canlı bomba" olduğu ve dikkatli  olunması gerektiği ifade edildi. Durumun gerçeği yansıtmadığı Edirne Emniyet  Müdürlüğünün açıklamasıyla ortaya çıktı.

Sosyal medyadaki fotoğrafı paylaşılan kişinin kente 4 gün önce gelen  ve otomobillerde çeşitli hırsızlıklara karıştığı iddia edilen M.K'ye (30) ait  olduğu ifade edildi.

Hırsızlık yaptığı anlarda güvenlik kameralarından tespit edilen eşkal  üzerine çalışma yapan ekipler, zanlı M.K'yı Tahtakale Caddesi'nde yakaladı.

M.K, ekiplere S.S adına düzenlenmiş sahte kimlik ibraz etti. Yapılan  incelemede şüphelinin 11 suçtan arandığı ve Adıyaman Açık cezaevi'den geçen yıl  firar ettiği anlaşıldı. M.K gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hırsızlık  zanlısı M.K, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilecek.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyada yer alan haberlerin  ülkenin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla, kasıtlı olarak yayılmaya  çalışıldığını belirterek, vatandaşları bu tür haber ve söylentileri dikkate  almamaları konusunda da uyardı.