Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye’den giriş yaptıkları belirlenen 1’i yabancı 4 şüphelinin yakalanması için tüm il ve ilçe emniyet müdürlükleri harekete geçti.

Teröristlerden 3’ünün “Dokumacılar” olarak bilinen ve hakkında soruşturma açılan gruba bağlı oldukları belirtildi. Emniyet tarafından bombacıların hem sahte kimlikleri hem de asıl kimlikleri açıklandı. 

1993 Adıyaman doğumlu Ömer Deniz Dündar’ın Emre Kaya adına, 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız’ın Hamza Tonbak adına, 1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana’nın Murat Özalp adına ve 1995 Kazakistan doğumlu kadın terörist Walentina S.’nin, Yıldız Bozkurt adına sahte kimlik taşıdıkları belirtildi. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan Savaş Yıldız’ın 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı ortaya çıktı.

Savaş Yıldız soğuk algınlığı tedavisi için eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldı. Bu ilaçlar ise 4041287370 T.C. kimlik numarası üzerinden SGK sistemine işlendi.
 
1 YILDIR İLAÇ ALIYOR
 
Vatan, Gaziantep Şahinbey’de ikamet eden gerçek Hamza Tonbak ile görüştü. Tonbak, kimliğinin uzun süredir kullanıldığını ve olayın şokunda olduğunu söyledi: “Alınan ilaçların hiçbiri bana ait değil. Bir yıldır kimliğimle ilaç alıyormuş. Polis de geldi konuyla ilgili benimle konuştu. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Hem kimliğimi kullanıyorlar hem de benim hakkım olan sağlık hizmetinden faydalanıyorlar”.
 
''KORKUYORUM, PSİKOLOJİM BOZULDU''
 

ÖZEL Halk otobüsü şoförü Hamza Tonbak, “Kimliğini 2 yıl önce kaybettim, olayı gazetelerde gördüm” dedi, anlattı: “2 yılda başıma bir şey gelmedi. Gazeteleri okuyunca kimliğimi IŞİD’li teröristlerin kopyaladığını öğrendim. Medyada adım çıkınca telefonum susmadı. Arkadaşlarım bile durumu sordu. Hatta bana ‘Senin IŞİD ile işin ne?’ diyenler oldu. Huzurum kalmadı. Cuma günü emniyete gittim ifade verdim. Bir gün sonra teröristin kimliğimle Gaziantep Devlet Hastanesi’nde tedavi olduğunu öğrendim. Bir adam elini kolu sallayıp hastanede tedavi oluyorsa kimliğimle başka neler yapmaz!Başıma neler geleceğini bilmiyor ve korkuyorum. Psikolojim bozuldu. Kimliğimi bire bir kopyalamışlar.”
 
İkinci IŞİD’li de arkadaşım...
 
Tonbak, sahte kimlikle ilgili bir bilgi daha paylaştı: “Benim konumumda olan biri daha var. O da Murat Özalp. Onun da kimliğini kopyalamışlar. Murat da benim arkadaşım. Ayın 20’sinde de Murat’ın kimliği ile tedavi olmuşlar.”