Grup şehit olan 16 askerden birinin Çanakkale'den olduğunu yürüyüş sırasında öğrendi. Şehit asker Fatih Duru'nun Ezine İlçesi Kayacık Köyü'ndeki baba ocağına şehit ateşi düştü.

Çanakkale'de sosyal medya üzerinden örgütlenen kalabalık grup saat 19.00'dan itibaren İskele meydanında toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan bin kişilik grup burada "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Her Türk Asker Doğar", "Vatan Sana Canım Feda" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Grup daha sonra ellerinde Türk bayrakları ile PKK ve bölücü terör örgütüne sloganlarla tepki göstererek yürümeye başladı. Gruba yoldan geçen sürücüler korna çalarak, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüş boyunca grup sık sık tekbir getirdi. 

ŞEHİT HABERİNİ YÜRÜYÜŞ SIRASINDA ALDILAR 

Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Donanma istikametine ve oradan da İnönü Caddesine doğru yürüyüşe geçen grup Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 askerden birinin Çanakkale'den olduğunu öğrendi. Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu gruba "Ezine'den şehidimiz var. Çanakkale şehit verdi. Şehit askerin isminin Fatih Duru olduğu ve Ezine İlçesi'nin Kayacık Köyünde oturduğu anons edildi. Bu gece uyuma Çanakkale şehidin var" anonsu yaptı. 

Grubun İnönü Caddesi'nden devam eden yürüyüşü Atatürk Caddesi üzerinden Barbaros Mahallesinde son buldu. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.