Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin bir günlük nöbetçi yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Can Dündar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Can Dündar hakkında nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı gün çıkan iki haberle ilgili olarak, "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talep etti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22 Haziran 2016'da yayımlanan gazetede yer alan iki haberin içeriği ve görseli incelendiğinde örgütün kendi silahlı eylemlerini meşru gösterme ve övmeye yönelik olduğunun değerlendirildiği ifade edildi. Eser sahibinin belli olmadığı belirtilen iddianamede, Basın Kanunu'ndaki ilgili madde gereği sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeninin bu haberin yayınlanmasında sorumlu oldukları kaydedildi. 

DÜNDAR'IN SAVUNMASI ALINAMADI 

Özgür Gündem Gazetesi hakkında PKK terör örgütünün propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği gerekçesiyle kapatma kararı verildiği belirtilen iddianamede, sorumlu yazı işleri müdürü olan İnan Kızılkaya'nın savunmasında haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söylediği, diğer şüpheli Can Dündar'ın ise savunmasının alınamadığı kaydedildi. 

DURUŞMA 22 ARALIK'TA 

Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, emniyete yazı yazılarak Can Dündar'ın yurt dışında olup olmadığının sorulmasına ve ilk duruşmanın da 22 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.