Fransa'nın doğusunda Besançon kenti yakınlarındaki Es-Sunna ve Al-Fath camilerinin duvarlarına, ırkçı ve İslam karşıtı yazılar yazılıp, gamalı haç çizilmesine Türk 'hacker'ler tepki gösterdi. 'Ay Yıldız Tim' isimli hacker grubu, başta Fransız Askeri Eğitim Kampı ve Fransız Spor Sitesi olmak üzere toplam 22 internet sitesini 'hack'ledi.

Grubun Facebook ve Twitter hesaplarından yapılan açıklamada, Fransızlar özür dilemeye, aksi halde tüm sitelerine saldırı gerçekleştirecekleri çağrısı yapıldı. Aynı zamanda 'hack'lenen Fransız sitelerine de konulan açıklamada şöyle denildi: "Haddini bil Fransa. Sen kimsin ki bizim camilerimize saldırıyorsun. Bizim kutsal dinimize, kutsal mekanımıza yaptığınız saygısızlığın bedelini ödüyorsunuz! Bu tür davranışlarınıza devam ederseniz, size karşı sanal savaş başlatılacaktır! Yaptığınız terbiyesizlik için 'Müslüman Dünyasından' özür dileyin. Yoksa tüm siteleriniz 'hack'lenecektir."

Ayyıldız Tim, 'hack'lediği Fransız sitelerine kendi logosunun yanı sıra ilahi koydu.

Fransa'da iki caminin duvarlarına aşırı sağcı ve yabancı düşmanı Ulusal Cephe Partisi'ni öven ifadeler ve 'Fransa Fransızlarındır', 'Müslümanlara ölüm', 'Araplar defolun', 'Yaşasın Ulusal Cephe' tarzında yazılar yazılmış, gamalı haç çizilmişti.