Bursalılar, cuma namazını kılmak için, çarşamba günü kadın canlı bombanın batı kapısının kendini patlattığı Ulucami’ye akın etti. Camide yer kalmayınca patlamanın olduğu bölgeye seccade serip namaz kılanlar, terör örgütüne meydan okudu. Polis, cuma namazı sebebiyle çevrede geniş güvenlik tedbiri alırken, bazı sivil toplum kuruluşları da namazın ardından, patlamanın meydana geldiği alanda terörü protesto etti.

Cuma namazını Ulucami'de kılan Vali Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve bazı milletvekilleri, saldırının olduğu bölgedeki esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından tarihi Bursa Kapalıçarşı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşamba günü yaşanan menfur terör saldırısında Bursa'dan herhangi bir can kaybının yaşanmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

Teröristin öldüğü olayda yaralananların Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerinde tedavi altına alındığını belirten Karaloğlu, ”Yaralıların bir kısmı taburcu oldu, bir kısmı da yakında taburcu olacak. Ulucami'nin duvarını kirletecek kadar azmış bir terörün, Bursa'da birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize kast edecek şekilde, şehrin en dinamik ve tarihi bölgesi, sivil insanların alışveriş için bulunduğu bir bölgede, bir teröristin üzerindeki düzeneği patlatarak kendisini havaya uçurması çok düşündürücüdür" dedi.