Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen saldırıda canlı bomba öldü, 13 kişi yaralandı. Bursa'nın kent merkezinde bulunan tarihi Ulu Camii yanında gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonrası Emniyet ekipleri teröristin kimliğine belirlemeye çalışıyor.


Emniyet canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristin, terör örgütü DAEŞmilitanı olduğunu düşünüyor.

Canlı bomba'nın Cumartesi günü Şanlıurfa'dan Bursa'ya gelen kadın bir terörist olduğu üzerinde duruluyor.

VALİ: SALDIRIYI KADIN TERÖRİST GERÇEKLEŞTİRDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğinin tespiti için emniyet görevlilerinin çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Vali Karaloğlu, en kısa sürede teröristin kimliği ve örgütü hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu açıklamasında saldırıyı bir kadın teröristin gerçekleştirdiğini ve cesedenin parçalandığını da açıkladı. 

CAMİ AVLUSUNUN EN KALABALIK OLDUĞU AN

Bursa Ulu Cami'nin bahçe kapısında düzenlenen intihar saldırısında dikkati çeken bir detay daha ortaya çıktı. DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği düşünülen saldırı Bursa'nın tanınan iş adamlarından Gürcan Derin'in cenaze namazı olduğu ve bu nedenle 700'ü aşkın vatandaşın olay yerinde olduğu zamanda gerçekleşti.

SALDIRIDA YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa’da meydana gelen patlamada yaralananların isimleri açıklandı.

Saat 17.26 sıralarında Ulucami’nin batı kapısının önünde canlı bomba bir kadın kendini patlattı. Canlı bomba ölürken, 16 kişi yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 8 kişi yatırılırken, 8 kişi ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının da iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların isimlerinin Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık olduğu açıklandı.