Hava kirliliğine 607 TL para cezası uygulanacak
Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, ısınma kaynaklı hava kirliliğine neden olanlara 607 TL para cezası uygulanacağını söyledi.
Hava kirliliğine 607 TL para cezası uygulanacak
Müdür Güven, Osmaniye'de olası hava kirliliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yanık yağ, lastik, kablo, boyalı odun, plastik ve boyalı ürünlerin ısınma amacıyla yakılmasının kesinlikle yasak olduğunu belirten Müdür Güven, buna uymayanlar hakkında Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulandığını kaydetti. Güven, şöyle devam etti:
 
"Isınma kaynaklı hava kirliliğine neden olana 607 TL ceza uygulanmasının yanı sıra, araçlarının egzoz emisyon kontrollerini yaptırmayan araç sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 1016 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Yakılacak kömürün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi almış olan esnaftan satın alınması, kükürt oranı düşük, kalorisi yüksek, kül ve nem oranı düşük kömürlerin tercih edilmesi, yakıt olarak lastik, plastik, naylon, çöp, fıstık kabuğu, yanık yağ gibi malzemelerin yakılmaması, baca temizliği ve bakımının periyodik olarak yapılması, soba yakarken ilk tutuşturma ateşinin üstten yapılması ve sobaya poşetle kömür atılmaması, fırın, kebapçı ve benzeri odun ve odun menşeli yakıt kullanan işletmelerin bacalarından çıkan is, kurum vs için gerekli önlemi almaları ve baca bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları, gerekmektedir.