Twitter'da 'BAŞÇALAN' isimli hesaptan yayınlanan son ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.
Kasetin içeriği Türkiye'nin gizli sırlarını ifşa eder nitelikte...


Ses kaydı çok yakın bir zamanda kayda alınmış. Son 10 günlük bir periyodu gösteriyor. Dinlenenler ise bu ülkenin güvenliğinden sorumlu bir numaralı isimler.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu

ÜLKE SIRLARI İFŞA EDİLİYOR

Ses kaydında 4 önemli ismin Türkiye'nin güvenliği için yaptığı çok gizli toplantının baştan sona dinlenip kayda alındığı anlaşılıyor.

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik saldırı halinde yapılacakların konuşulduğu toplantıda ülke güvenliği için kritik bir planlama ve strateji üretimi yapılıyor.

Böyle bir konuşmayı dinleyip internet üzerinden servis etmek ülkeye ihanet olarak nitelendiriliyor.

Ses kaydı Başbakan Erdoğan'ın günlerdir söylediği 'casusluk yapıyorlar, devletin bilgilerini yabancılara servis ediyorlar' sözlerini de akla getirdi.

Erdoğan daha bir kaç gün önce şu konuşmayı yapmıştı.

-"Bu yapı kendi ülkesinin en gizli, en stratejik, en mahrem bilgilerini ele geçirecek, bunları servis edecek kadar alçalan bir tavır, ihanet içerisinde. Temiz, saf, ihlaslı kardeşlerimin artık bu yapıyı sorgulamalarını istiyorum."

BU KAYIT İHANET NİTELİĞİNDE

Bir ülkenin güvenliğinden sorumlu kişileri dinlemek, en mahrem sırlarını kayda almak ve devletin güvenliğini tehlikeye uğratacak bu kaydı yayınlamak 'vatan hainliği olarak nitelendirilmektedir.