A Haber'de yayınlanan 'Deşifre' programına konuk olan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, anadilde eğitimin sadece özel okullarada serbest bırakılmasını eleştirdi.
CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ

Hasip Kaplan, canlı yayında cüzdanındaki paraları çıkartarak "Bu parayı görüyor musunuz? Bu benim beynimi zonklatıyor, onurumu kırıyor. Bu para Kürt halkının onurunu kırıyor. Bakın özel okullarada paranı ver oku. Herkes parası kadar mı okudu? Bu ülkede sadece siz mi vergi veriyorsunuz, siz mi askerlik yapıyorsunuz, siz mi yaşıyorsunuz? Mezapotamya'nın kadim tarihinden bu tarafa gelmiş bir halkın dilini kaderini paraya bağlıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

BU İŞİ TİCARETE DÖKTÜLER

Kaplan, öğrencilik yıllarında Kürtçe konuştukları için para cezasına tabii tutuldularını ifade ederek şunları söyledi: "Bakım elimde 2 tane yüzlük var. Bu neyi ifade ediyor biliyor musunuz? Benim ilkokulu okuduğum yıllarda okul duvarlarında yazılırdı 'Kürtçe konuşmak 1 lira ceza' diye. Şimdi bu işi ticarete döktünüz. Konuşmak parayla. Bu paraya temel bir hakkı nasıl bağlarsınız, demokrasi bunun neresinde?"