HA'nın  haberine  göre Samsun'un İlkadım ilçesinde 2 ton 160 kilogram ağırlığındaki simental cinsi “Koca Rıza” isimli  erkek  boğa, 35 bin liraya  satışa  çıkarıldı. 

Kurban  Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber  satışa  çıkarılan ‘Koca Rıza' isimli 2 ton 160 kilogram ağırlığındaki 2.5  yaşındaki  boğa, cüssesiyle olduğu kadar  fiyatıyla  da şaşırtıyor.

Besici Murat Kocaman, boğanın  canlı  ağırlığının 2 ton 160 kilogram civarında olduğunu belirtti.

2  yıldır  boğaya baktığını belirten besicisi Murat Kocaman, “Zaten  2 yılda  35 bin TL'lik yem yedi. Biz yem  parasını  alsak, hayvandan  para  istemiyoruz. 2 ton 160 kilogram ağırlığındaki bu boğayı alana   yanında  2 tane dana ve 3 tane de koç  hediye  ediyorum. Bu  promosyonlarla  birlikte bu boğanın  fiyatı  35 bin  TL ” dedi.






"EN BÜYÜK BENİM" DİYEN DANAYI İKİYE KATLADI

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık'a kurulan kurban satış alanının en büyük kurbanlığı olan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki dana "bu yılın ağır kurbanı" başlığıyla haberlere yansımıştı. 
Çorum Alaca'dan getirilen "Kral Benim" isimli kurbanlık dana da 23 bin TL'ye satıldı.
Dananın sahibi Ümit Gürses, sırtının bir tarafına 'En Büyük Benim', diğer tarafında da 'Duydum ki rakibim varmış. Kimdir O?' yazılan hayvanın Türkiye'nin en büyük danası olduğu iddiasında bulunmuştu.
Ancak "Koca Rıza" 2 ton 160 kilogram ağırlığıyla "Kral Benim" adlı danayı hem ağırlık hem de fiyat olarak neredeyse ikiye katladı.
"Kral Benim" isimli Dananın uzunluğunun 3 metre 20 santimetre, yüksekliğinin ise 1 metre 80 santimetre olduğunu öğrenildi.
Danayı 23 bin TL'ye isminin açıklanmasını istemeyen Ostim'deki bir iş adamına satan Gürses, dananın günde 40-50 kilo yem yediğini, kesildikten sonra bir tonun üzerinde eti çıkacağını da belirtti.
"Koca Rıza" ise alıcısını bekliyor.