Kocaeli'nin Hereke ilçesinde 4 kuşaktan bu yana halıcılık yapan Ör ailesinin Hereke'de ayakta kalmayı başaran halı atölyelerinden Han Halıcılık'ta, bugüne kadar dünya rekoruna ulaşılmış birçok ipek halı da imal edildi.

15X15 SANTİM EBADINDA İPEK HALININ DEĞERİ 40 BİN LİRA
Santimetrekaresinde 50 düğümden başlayan çeşitli halılar da imal edilen 'Han Halıcılık'ta, son üretilen ve koleksiyoncuların 'Muhteşem sanat eseri' olarak nitelendirdiği 15x15 santim ebadında, santimetrekaresinde 1600 düğüm bulunan neredeyse el büyüklüğündeki ipek halı koleksiyoncuların da gözdesi oldu. Han Halı sahiplerinden Nurhan Ör, bunun dünyanın en ince halılarından biri olduğunu söyledi.

Ör, halı ile ilgili bilgi verirken şunları söyledi;
'100 BİN LİRA BİLE BU EMEĞE AZ'
"Santimetrekaresinde 1600 çift düğüm var. Bu arada 'Çift atkı el kesimi' dediğiniz zaman bakıyorsunuz bir avcunuz kadar büyüklüğündeki bir ürüne ortalama 2.5 veya 3 sene emek harcamışsınız. El kadar halıda yaklaşık 3 yıla kadar emek var. Ortalama 30 aylık işçilik dediğinizde maliyeti ortalama 1000 lira olarak düşünürseniz zaten 30 bin lira işçilik ödemişsiniz. Buna malzeme, tezgah ve kar marjını eklediğinizde minimum şartlarda 30-40 bin liralık ürün. Ama 'Bunu gerçek ana fiyatı nedir? diye düşündüğünüzde belki 100 bin lira bile bu emek için azdır. Ama maliyetler dediğinizde 30 ayı ya da bir kişiyi 30 ay yanınızda çalıştırdığınızda maliyetleri kolayca hesaplanabilir."