Suriye sınır hattında hareketli dakikalar... Bölgeye yoğun asker sevkıyatı yapıldı. Türkiye'de tarafında alınan önlemlerin olası göç dalgası ihtimaline karşı alındığı iddiaları ortaya atıldı.
Şırnak'ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin İlçesi  arasında kalan Suriye sınır hattında dün başlayan askeri hareketlilik bugün de sürdü. Nusaybin İlçesi yakınlarındaki sınır kesiminde 20 tank konuşlanıdırılırken, bu Sabah saatlerinden itibaren sınır kesimine ağır silahlarla donatılan zırhlı araçlar, askeri personellerle birlikte sınır hattı boyunca önlem aldığı görüldü.

 
Suriye’de Kürtler’in yaşadığı Kobani’ye IŞİD saldırıları 53’üncü güne girerken Türkiye, sınır kesiminde güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarmaya başladı. Kürtler’in yaşadığı Suriye’deki Kamışlı’nın hemen karşısında bulunan Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kapalı bulunan Nusaybin Sınır Kapısı boyunca yaklaşık 20 tank konuşlandırılmıştı.
 
50'ŞER METRE ARAYLA YÜZLERCE ASKER
 
Bugün de Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre İlçeleri arasında kalan stratejik öneme sahip Saklan ve Katran bölgelerine, çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı araçlar, ağır silahlarla donatılmış askeri araçlar sevk edildi. Saklan ve Katran bölgelerinde sınır hattı boyunca 50’şer metre arayla yüzlerce silahlı asker getirildiği görüldü. Sivil bir araçla aynı bölgeye gelen üst düzey bir askeri yetkili, buradaki diğer askeri yetkililerden Saklan Deresi’nde alınan önlemlerle ilgili bilgi aldı.
 
GÖÇ DALGASINA KARŞI MI?
 
Suriye’de Andiver ile Derka Hamku kasabalarının tam karşısında, Türkiye tarafında alınan önlemlerin, Suriye’de devam eden çatışmalar nedeniyle olası göç dalgasını önlemek amacıyla alındığı tahmin ediliyor.