Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü elemanları, internet üzerinden yapılan satışlardan yola çıkarak büyük bir operasyonun düğmesine bastı. 
PİYASA DEĞERİ 500 BİN TL  

Başlattıkları çalışma neticesinde, ülkeye değişik yollardan gizli kamera ve dinleme cihazları sokulduğu bilgisine ulaşıldı. Ülkeye illegal yollardan yüklü miktarda gizli kamera ve dinleme cihazlarının sokulduğu tespiti üzerine, Bayraklı semtinde bulunan ve depo gibi kullanıldığı görülen bir evde yapılan aramada 11 bin adet elektronik eşya, bu eşyalara ait şarj aletleri ve aksamları ele geçirildi. Ele geçirilen gizli kamera ve dinleme cihazlarının piyasa değeri 500 bin TL olarak belirlendi.Eşyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, 208 adet masa saati, 187 adet gözlük, 247 adet anahtarlık, 279 adet askılık, 7 adet yangın dedektörü, 234 adet kol saati, 660 adet USB, kalem, çakmak, bellek ve benzeri cinsinde toplam 2 bin 277 adet gizli kameranın ülkeye yasadışı yollarla sokulduğu tespit edilerek bunlara el konuldu.

İLK DEFA ELE GEÇİRİLDİ

Gümrük Muhafaza ekipleri, hareket algılayıcısı bulunan yangın, gaz ve duman sensörüyle askılık, fosforlu kalem gibi yeni nesil gizli kameralarla ayrıca bunlara ait görüntüleri anlık olarak izlemeyi sağlayan televizyona bağlanabilen kameraların Türkiye'de ilk defa ele geçirildiğini belirtti. 

19 FARKLI ADRESE GETİRİLMİŞ

Bayraklı semtinde bulunan evde yapılan aramada el konulan bilgisayardaki dosyaların ve bilgisayarda bulunan konuşma kayıtlarının incelemesi neticesinde, Çin'de bulunan gizli kamera satışı yapan firmalarla görüşüldüğü, bu firmalara birçok sipariş verildiği ve satın alınan eşyaların 19 farklı adrese getirtilmek suretiyle ülkeye sokulduğu belirlendi. İzmir'de olayla ilgili 3 kişi hakkında işlem yapılarak suç duyurusunda bulunuldu.