Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cemaat'in yurtdışındaki işleyişini çok çarpıcı sözlerle aktardı. Bozdağ, Cemaat'in yurtdışındaki Türkiye aleyhine yaptığı lobi faaliyetlerini terör örgütlerinin yöntemlerine benzetti.

Adalet Bakanı Bozdağ "Eskiden DHKP-C, PKK gibi terör örgütleri, yurtdışında Türkiye aleyhinde propaganda yapanlara destek veriyordu, bunu yapmaya devam ediyorlar. Bunlara bir de 17 Aralık'tan sonra Fethullah Gülen'e bağlı bazı kişiler eklendi. Parlamentolara gidip, lobicilik yapıyorlar; günün tamamında bir ibadet saikiyle, Türkiye aleyhine bir açıklama alabilir miyiz diye çalışıyorlar. Bunu başardıklarında kendilerini muzaffer bir komutan gibi hissediyorlar" dedi.

Sabah'tan Ali Ünal'a konuşan Bozdağ, AB Komisyonu'nun eski genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile yaptığı sohbetinin detaylarını anlattı. Bozdağ, " Füle'yle görüşmemizde şunu söyledim: Siz bir bakansınız ve müsteşarınıza talimat veriyorsunuz. Bu talimatı müsteşarınız, bağlı olduğu bir kişiyle istişare ediyor. O kişi beğeniyorsa hemen yapıyor, beğenmezse 'zamana yay ve bakana unuttur' diyor. Siz bakan olsanız ne yaparsınız? Kendisi de bana kendi ülkesinden Komünizmden geçiş sürecinde yaşanan bir hadiseden örnek verdi, 'gereğini yaparım' dedi. Haliyle bizim mücadelemize de hak verdi" diye konuştu.