Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’ye Batı’yı örnek gösterenlere diyoruz ki siz bir oraya bakın, bir de Türkiye’ye bakın. Türkiye bu örnekler bakımından oradan daha özgür bir ülkedir. İfade hürriyeti bakımından da daha özgür bir ülkedir" dedi.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımıyla Trabzon’da “E-Adalet Uygulamaları, UYAP ve SEGBİS” sempozyumu yapıldı. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından ulusal çapta ilk defa Trabzon’da bir otelde düzenlenen “E-Adalet Uygulamaları, UYAP ve SEGBİS” sempozyumuna Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Pof. Dr. Süleyman Baykal, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet Gül, cumhuriyet başsavcıları ve adalet çalışanları katıldı.

"NİYETİMİZ ŞİDDETİ ÖNLEMEK"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sempozyumda yaptığı konuşmada, arabuluculuk konusunun daha da genişletilmesi gerektiğine yürekten inandıkları söyledi. Bozdağ "Esasında hukuk yargılamalarında pek çok konu bu muhalefetle çözülebilir. Ama maalesef Türkiye’de bazı ideolojik yaklaşımlar nedeniyle bazı konuları tartışama dışı tutuyoruz. Esasında tartışmakta fayda var. Geçen ben bir şey söyledim. Kıyameti kopardılar. ‘kadına karşı şiddeti önlemek konusunda kadınla erkek arasına polisi koyuyoruz. Savcıyı koyuyoruz. Sosyal çalışmacıyı koyuyoruz. Psikoloğu koyuyoruz. Hakimi koyuyoruz. Araya o kadar şey koyuyoruz ki. Bu uygulama Türkiye’de başarılı mı başarısız mı bunu tartışalım dedim. Biz bir iş yapıyoruz. Niyetimiz şiddeti önlemek. Peki attığımız adım niyetimize uygun sonuçlar doğurdu mu doğurmadı mı ? Bunun çıktılarını bir görelim demenin neresi yanlış?” diye konuştu.