Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'den kaçan ve Kaçak olarak Türkiye'ye giren yabancı uyruklu 5 kişi yanlarında 7 çocukla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklandı. Tutuklanan kadınlarla birlikte yanlarındaki 7 çocuk da onlarla birlikte cezaevine girdi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, yabancı uyrukluların Suriye'deki terör örgütü DAEŞ'den kaçarak Türkiye'ye kaçak yollarla girdikleri sırada Oğuzeli ilçesinin Ermiş Mahallesi'nde yakalandıkları belirtildi. Yakalanan yabancı uyruklulardan 4'ünün tutuklandığı ve yanlarındaki çocuklarla birlikte cezaevine konulduğu belirtiler açıklamada şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Oğuzeli ilçemiz Ermiş Mahallesi'nde DEAŞ terör örgütünden kaçan ve yasadışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu toplam 12 şahıs yakalanmıştır. Şahısların yapılan üst ve eşya aramalarında şahıslardan E.S.'nin üzerinde; 4 cep telefonu, 3 tablet, 1 kurusıkıdan bozma silah, 1 şarjör, 5 fişek, 1 harici DİSK, 1 çakı, 2 flash disk bulunmuştur.

Şahıslardan H.O.'nun üzerinde ise 3 cep telefonu, 1 tablet, 1 kalaşnikof şarjörü, 30 fişek, 1 laptop, 1 harici disk ve 3 flash disk ele geçirilmiştir. Sevk edildikleri adli makamlarca H.O., K.O, E.S. ve M.S. isimli şahıslar tutuklanmış, S.S. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Toplam 7 çocuk ise aileleri ile birlikte cezaevine konulmuştur."