Beykoz ’da, daha önce benzerine rastlanmayan cami minare si dikkatlerden kaçmıyor. Yaklaşık 14 katlı bina yüksekliğindeki Boğaz manzaralı minarenin tepesinde seyir terası yer alıyor. Ücretle çıkılacak minarenin geliriyle caminin giderleri karşılanacak.

Başkanlığı Trabzonlu Hüseyin Kurt ’un yaptığı İmam Hüseyin Birlik ve İlim Vakfı tarafından yaptırılan minare, müthiş manzarasıyla dikkat çekiyor. İstanbul Boğazı’nı ve iki köprüyü tepeden gören minareye asansörle de çıkılabiliyor. 

Beykoz’un en yüksek tepesi olan Karlıktepe’ye inşa edilen minarenin Türkiye’de bir ilk olduğu belirtiliyor. Turistlere ve vatandaşlara seyir sevki yaşatmak için düşünülen minareye çıkmanın da bir bedeli oluyor. 

İstanbul’un güzelliklerini insanlarla buluşturacaklarını söyleyen vakıf başkanı Hüseyin Kurt, “Burasının yüksekliği 44 metre. Buraya çıkan biri Sarıyer’den adalara kadar her tarafı görebiliyor. Herkese açık ve ücretli olacak. Henüz ücreti belirlenmedi.” diye konuştu. Kurt ayrıca, caminin yanında bulunan ve derneğe ait olan restorandan elde edilen gelirle de öğrencilere burs verdiklerini sözlerine ekledi.

494404.jpg

Mahalle sakinleri ise caminin manzarasının çok güzel olduğunu ifade etti. Ücretli seyrin camiye gelir kapısı olacağını belirten cami cemaati, “Bu fikir dernekten çıktı. Cami kapılarında para toplanıyordu. Bundan bazı vatandaşlar rahatsız oluyordu. Böyle bir tesis olursa cami kendi ihtiyaçlarını kendisi görür diye düşündük. Vatandaşlar gelecek, camiden yardım toplanmadan ibadetini yapacak. Terasa parayla çıkılacak. Namazını kılar, İstanbul manzarasını seyredip gider.” ifadelerini kullandı.

Teras minarenin önümüzdeki günlerde hizmete gireceği belirtildi.