.Süleyman Şah'tan gelen son haberler IŞİD militanlarının türbenin etrafını sardıkları yönünde olmuştu. 1100 IŞİD militanının karşısında ise askerlerin yerine geçen 36 Bordo Bereli timi duruyor. Türkiye bir saldırı olduğu anda 15 dakikada Süleyman Şah'a birlik indirecek. 
Türk askerlerinin koruduğu Süleyman Şah Türbesi çevresindeki IŞİD tehdidi gün geçtikçe artıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, türbeye herhangi bir saldırı gerçekleşmesi olasılığına karşı tüm operasyon planlarını hazırladı.

Türkiye-Suriye sınırına yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Süleyman Şah Türbesi, Türk askeri tarafından korunuyor.

ASKERLERİN YERİNE BORDO BERELİLER


süleyman-şah-türbesi.jpg
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ
SURİYE'DEKİ
VATAN TOPRAĞIMIZ
(OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)
10 dönümlük bir alana yayılan türbedeki karakolda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidinden önce Şanlıurfa’da konuşlu 20. Zırhlı Tugayı’na bağlı askerler nöbet tutuyordu.

IŞİD tehdidi artınca önce türbe komandolarla takviye edildi. Ardından da üç tim yani 36 bordo bereli karakolda görev yapmaya başladı. Karakol ayrıca ağır silahlarla da takviye edildi.

IŞİD militanları türbenin yanına kadar ilerlemiş durumda. Ancak şu ana kadar askerlere ya da türbeye yönelik fiili bir taciz olmadı.

SALDIRI OLURSA 15 DAKİKADA MÜDAHALE PLANI

Türk Silahlı Kuvvetleri ise bir saldırı olması halinde devreye girecek, Kara ve Hava Kuvvetlerini içine alan çoklu bir müdahale planı hazırladı.

Şanlıurfa 20. Zırhı Tugayı’nda 40 askeri gerektiğinde takviye etmek üzere bir Özel Kuvvet Taburu hazır bekletiliyor. Bu taburun helikopterlerle maksimum 15 dakikada bölgeye ulaşması planlanıyor.

Aynı anda silahlı kobra helikopterleri de bölgeye gönderilmek üzere hazır bekletiliyor.

Yine Suriye sınırına yakın bölgelerde konuşlu 155 milimetrelik topçu bataryaları da türbe çevresindeki IŞİD hedeflerine kilitlenmiş durumda bulunuyor.

Planın Hava Kuvvetleri ayağında ise ikili bir müdahale planı var.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ne bağlı iki F-16 savaş uçağı havadan yere mühimmatlarla yüklü halde sürekli olarak Suriye sınırında devriye gezdiriliyor.

Bir çatışma haberi geldiğinde ilk müdahale bu uçaklar tarafından yapılacak.