Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili 12 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bağcılar Mahallesi'nde terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar için Diyarbakır'da geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında 5 gün önce teröristlerce gerçekleştirilen, 7 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü sivil 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bomba Lice'de otomobile yüklenmiş

Terör örgütü PKK mensuplarının Lice kırsalında saldırıda kullanılan otomobile patlayıcıyı yükledikleri ve ardından örgütün dağ kadrosunda yer alan bir terörist tarafından Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.

Teröristin Lice'de ayrılmasının ardından otomobili ile Kocaköy ilçesine giden A.Ç, güvenlik güçlerince bir eve düzenlenen operasyonda yakalandı.

Şüpheliler arasında bombalı aracı park eden A.Ç. ile otomobili kiralayan şahıs da bulunurken, bombayı infilak ettiren teröristin kimliği de belirlendi.