Ermenek'te meydana gelen  maden ocağı kazası nedeniyle yurt genelindeki 29 Ekim kutlamaları iptal edildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resepsiyon ve İstanbul Boğazı'nda yapılacak gösteriler de yapılmayacak.
 
Karaman Ermenek'te yerin 375 metre altında mahsur kalan işçilerin gün ışığı görmesi umuduyla tüm Türkiye nefesini tutmuş durumda. 
 
Elim kaza nedeniyle gün boyunca yapılması planlanan birçok 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması iptal edildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'te maden ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle bu akşam yapılacak resepsiyonun iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan Ermenek'e gideceğini de söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resepsiyonda davetlilere Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait yiyecekler ikram edilecekti.
 
Resepsiyonun iptal edilmesi üzerine tüm yöreleri temsilen hazırlanan yöresel yiyeceklerin, vatandaşlara sunulmasına karar verildi. Bunun üzerine yiyecekler, Ankara'daki huzurevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu ve sevgi evi sakinlerine ikram edilmek üzere buralara gönderildi.
 
 
İstanbul’da da  gösteriler iptal edildi
 
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle her yıl İstanbul Boğazı'nda yapılan havai fişek gösterileri de iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği 'Cumhuriyet Bayramı 91. yıl dönümü kutlamaları havai fişek, ışık ve lazer gösterileri' Karaman'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir.’ denildi. Ayrıca bu akşam yapılacak Cumhuriyet Resepsiyonu'nun da iptal edildiği bildirildi.
 
Kayseri’de yapılacak gösteriler de iptal edildi
 
Kayseri Valiliği, bu gece yapılacak Cumhuriyet resepsiyonu ile Cumhuriyet alanındaki havai fişek gösterisini Karaman'da meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal etti.