Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik veHaberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır'a geldi.

Davutoğlu konuşmasında "Dün burada bu saldırıları yaptılar. Zannettiler ki belki hesapları şuydu, 'Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu saldırılardan korkar, Diyarbekir'e gelmekten çekinir'. Aziz Diyarbekirliler, biz bunlardan korkar mıyız?" dedi.Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle;

Aziz Diyarbakır'ın aziz hemşehrileri... Mescid-i Aksa'nın kardeşi, Süleymaniye'nin aziz kardeşi, Ulu Cami'nin aziz cemaati, hepinizi selamlıyorum...

Bu buluşmayı bize çok gördüler, 7 canımızı bizden aldılar.

"ONLAR EBEDİYEN DİYARBAKIRLIDIR!"

Diyarbakır ses veriyor, şehitler ölmez... İşte biraz önce 7 yiğidimizi aile ocaklarına gönderdik. O kardeşlerimiz sizin için gelmişti, bu minarelerden ezan susmasın diye gelmişti. Diyarbakır, Halep gibi Şam gibi tahrip olmasın diye geldiler. O kardeşlerimiz Ankara'da Bursa'da Erzurum'da doğmuş olabilir; ama o kardeşlerimiz ebediyen Diyarbakırlı diye anılacaktır. Onlar artık Diyarbakırlıdır.

Serok Ahmet diyen dilleriniz de sağolsun. Kardeşiniz Ahmet burada... Bizi bölemeyecekler. Biz her zaman Diyarbakır'ın kardeşliğine güveniyoruz.

 TEKRAR EDİYORUM: KORKMADIK, KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ

Dün burada bu saldırıları yaptılar. Zannettiler ki belki hesapları şuydu, 'Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu saldırılardan korkar, Diyarbekir'e gelmekten çekinir'. Aziz Diyarbekirliler, biz bunlardan korkar mıyı? Biz bu alçakların saldırılarından, tehditlerinden Ulu Cami'yi, Diyarbekir'i bırakır mıyız ? Siz bizi tanıdınız, biz sizi tanıdık. Allah şahit olsun, Konya ne kadar emniyet içinde olacaksa, Diyarbekir de o kadar emniyet içinde olacak. Konya ne kadar huzurluysa Diyarbekir de o kadar huzurlu olacak. Konya ne kadar benim evimse Diyarbekir de o kadar benim evimdir."

"KONYA'YA NE KADAR GİDİYORSAM DİYARBAKIR'A DA O KADAR GELECEĞİM"

Her zaman buraya geleceğim. Konya'ya ne kadar gidiyorsam, o kadar da buraya geleceğim. Onların inadına buraya geleceğim. 

Allah'ım kardeşliğimizi ebediyete kadar daim eyle. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. 

SUR'U İHYA PLANI

Sur'un ihya planını açıklamaya geldik. Hepinize bu planı açıklayacağız. Onlar yıkarsa biz yapacağız. Onlar kardeşliğimize halel getirmek isterse biz ebediyen kardeşiz diye haykıracağız. Biz dik durduk. Siz de dik duracak mısınız?

Aziz Diyarbakırlılar sizlere doyum olmuyor, inşallah tekrar tekrar geleceğiz. Sur'u ebediyen insanların barış içinde dolaştığı güzel bir mekan ilan edeceğiz. Diyarbakırlı esnaf kardeşime selam olsun, yaralarını saracağız.

Diyarbakır'da Sur'da evini terk eden kardeşlerimize yardım ettik yardım etmeye devam edeceğiz. Söz veriyorum daha güzel evlerde oturacaksınız. 

Diyarbakır önce size sonra bize emanet, Allah Diyarbakır'ı aziz eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Dilimizde Allah'u ekber! Dilimizde Essalamu aleykum...