Mal varlığını üzerlerine geçirdikten sonra morfin vererek 70 yaşındaki adamı öldürdükleri öne sürülen 4 kadın için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiBursa’nın Mudanya İlçesi’nde 70 yaşındaki Ahmet Yeşildağ’ı mal varlığını üzerlerine geçirdikten sonra morfin vererek öldürdükleri öne sürülen, imam nikâhıyla yaşadığı kadın ile resmi nikah yaptırdığı kadının yeğeninin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Yeşildağ’ın öldüğü gün resmi nikâh kıydırdığı Derya Y.’nin, annesine “Biz arada böyle adamlar bulup hallediyoruz” diyerek güldükleri telefon görüşmesinin kayıtlarına da yer verildi.


‘MORFİNİ HASTANE VERDİ’ DEDİLER

Mudanya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu zanlılar Yeşildağ’ın imam nikâhıyla yaşadığı Sevilay S., resmi nikâhla evlendiği Derya Y. ve onlara yardım ettiği öne sürülen Derya Y.’nin annesi Beyhan M. ile tutuksuz Sevilay S.’nin oğlu C.S. hakkında “belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis” istendi.

Sanıkların polise verdikleri ifadede Yeşildağ’ın kanındaki morfinin hastanede yapıldığını iddia ettikleri, ancak hastanede ilaç verilmediğinin belirlendiği kaydedildi. İddianamede, ilacın Sevilay S. tarafından sırt ağrıları bahane edilerek Ahmet Yeşildağ’a ilaç gibi içirilip kalp krizi geçirmesinin sağlandığı, ardından da 112 aranarak hastanede ölmüş gibi davranılmaya çalışıldığı ve bu nedenlerle hastanenin de “normal ölüm” raporu verdiği belirtildi.

‘ARA ARA BÖYLE ADAMLAR BULUP HALLEDİYORUZ’

Yeşildağ’ın resmi nikâhlı eşi Derya Y.’nin de annesi Beyhan M. ile yaptığı telefon görüşmesinde “Biz arada arada böyle adamlar bulup hallediyoruz” diyerek güldükleri bir konuşma da iddianamede yer aldı. Bu kişilerin, tuzağa düşürdükleri yaşlı zengin kişileri dolandırdıklarına yer verildi. 'Biz böyle adamlar bulup hallediyoruz'