Bitlis-Muş karayoluna PKK'lı teröristler tarafından patlayıcı döşeneceği ihbarını alan jandarma operasyon yaptı. Operasyonda mağaralarda PKK'lı teröristlere ait el yapımı patlayıcı ve gıda ele geçirildi.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Tatvan 10'UNCU Komando Tugay Komutanlığı ekipleri alınan ihbar üzerine kapsamlı çalışma başlattı. Güvenlik güçleri PKK'lıların patlayıcıyı Güroymak İlçesi Yukarı Kolbaşı ile Yayladere Köyü kırsal kesimindeki bir mağarada sakladıklarını tespit etti.



Bunun üzerine bölgede kapsamlı operasyon başlatan timler, hazırlanan patlyayıcıları bir mağarada ele geçirdi. Bölgede sürdürülen operasyonun devamında, PKK'lı teröristler tarafından kullanılan birçok sığınakta çivi ve farklı malzemeler yerleştirilerek güçlendirilmiş 3 büyük ve 2 küçük tüple hazırlanmış el yapımı patlayıcılar, 1450 metre kablo, örgüt kıyafetleri, ayakkabı, battaniye gibi birçok malzeme ele geçirdi. Ayrıca tespit edilen bir yiyecek deposunda ise 5 çuval un, 4 çuval şeker, bir çuval bulgur, patlayıcı madde hazırlamada kullanılan bataryalar ve diğer malzemeler ele geçirildi. Gerekli adli işlemler yapıldıktan sonra, ele geçirilen tüm malzemeler imha edildi.