Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığındaki FETÖ ile mücadeleyi çok önceden başlattığını belirterek, “Bunlar 2011’de bana ‘sen de kim oluyorsun, bir manşet atarız seni bitiririz’ diye tehdit mesajı gönderdiler. Ben bu tarihten itibaren bunlarla mücadele etmeye başladım” dedi. Bakan Eroğlu, Meclis’te bazı gazetecilerle sohbetinde FETÖ ile mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Eroğlu, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerin kendisinin bulunabileceği adreslere birkaç kez geldiğini ama hareket hâlinde olması sebebiyle kendisine ulaşamadıklarını söyledi. Bu durumu sonraki günlerde güvenlik kameraları görüntülerinden tespit ettiklerini kaydeden Eroğlu, FETÖ’nün öteden beri kendisine düşman bir tavır içinde olduğunu ifade etti. Eroğlu, 2011’de FETÖ’cülerin kendisine tehdit mesajları gönderdiğini hatırlatarak, başından geçenleri şöyle anlattı: 
“FETÖ’nün elemanı olduğunu tespit ettiğimiz bir bakanlık personelinin, bizim verdiğimiz emirleri değil, ‘abilerinin’ verdiği emirleri dinlediğini tespit ettik. Gizli bir işlem de yaptığını gördük. 2011 yılında şu anda bizim Afyon Milletvekili olan arkadaşımız Ali Özkaya bana anlattı. FETÖ’cülerin bir toplantısı olmuş Afyon’da. Bunların Uzak Doğu temsilcisi Hüseyin Kara isminde biri, aranıyor şu anda zaten, demiş ki ‘Sizin bu bakan kim oluyor. Biz Samanyolu’nda bir haber yaparız, Zaman’da manşet atar onu bitiririz’. Adam resmen tehdit ediyor. Ben o zamanlar bunu haber alınca 2011 yılından itibaren temizlemeye başladım. Çok enteresan 400 kişi varmış bizim bakanlıkta. Bunların büyük çoğunluğu kripto. Zaten ByLock’ta da isimleri çıktı.”

FETÖ ABD’DE ÖLÜP GİDECEK
FETÖ tehdidinin bitmediği ve ikinci bir kalkışmanın olabileceği iddialarını da değerlendiren Eroğlu, “Şimdi bunların beli kırıldı. FETÖ’nün bir şeyi kalmadı. Suratında meymenet olmayan bir adam. Mendeburun teki. ABD de artık FETÖ ile vedalaşıyor. Öyle görünüyor ki, ABD’de ölüp gidecek. Yahudi mezarlığına gömülecek” dedi.