Malatya'da otizm hastası 32 yaşındaki Mehmet Cici 14 yıl önce kayboldu. Tüm çabalara rağmen kendisinden bir türlü haber alınamayan Mehmet Cici'nin ailesi yetkililerden yardım bekliyor. Mehmet Cici'nin annesi Halime Cici, oğlunun ölü ya da diri bulunmasını istiyor. Allah'tan ümit kesmediklerini ifade eden anne Cici "Kim oğlumu kaçırdıysa Allah rızası için geri göndersin" dedi.

Çocuğunun otizm hastası olduğunu belirten anne Halime Cici, "Oğlum çok akıllıydı, hafızası çok kuvvetliydi, bir gördüğünü bir daha unutmazdı. Sabah çarşıya çıkar akşam eve sağ salim gelirdi. Çocuğumu şimdi saklıyorlar mı, dilendiriyorlar mı, bilmiyorum. Eğer çocuğumu alı koymasalardı nerede olursa olsun çocuğum evine gelirdi" diye konuştu.

Son olarak yetkililere de seslenen anne Halime Cici, "Biz elimizden geldiği kadar her yere fotoğraflarını gönderdik. İnsanları tembihledik, Allah rızası için bize yardım etsinler, oğlumu ölü ya da diri bize bulup geri getirsinler" şeklinde konuştu.

Ağabeyinin daha önce de kaybolduğunu belirten Mehmet Cici'nin kardeşi Mukaddes Kaya ise "Bundan önce bir kere daha kaybolmuştu, daha sonra Adana'da bulundu" ifadelerini kullandı.

Kardeşinin en son 2002 yılında kaybolduğunu ve o tarihten itibaren bir daha görünmediğini aktaran Mukaddes Kaya, "2002 yılında kaybolduğunda ilk kez Malatya'nın Kurucaova Köyü'nde görülmüştü. Daha sonra Gaziantep'te, 2007 yılında da İstanbul Haydarpaşa Garı'nda görülmüştü. Bundan 4-5 yıl önce de İzmir Karşıyaka'da tekrar görüldüğü söylendi. Abim kaybolduğunda 18 yaşındaydı. Saçları sarı, gözleri elaydı. Biz birkaç kez bazı televizyon programlarına başvurduk, ama oradan da bir sonuç alamadık. Bu konuda herkesin bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Tanıyan, gören, duyan, bilen varsa Allah rızası için yardımcı olsunlar" dedi. 
Bir annenin en acı feryadı: Oğlum ölü ya da diri bulunsun