Kocaeli'de kendisini peygamber torunu olarak tanıtarak bin 49 aileyi konut yapma vaadiyle kandırdığı iddia edilen şahıs, 636 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
KARAR YARGITAY'A TAŞINACAK

Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2008 yılında kendisini peygamber torunu olarak tanıtarak bin 49 aileyi konut yapmak vaadiyle kandıran Mustafa Mallı'nın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Mustafa Mallı'ya üzerine atılı suçlardan dolayı 636 yıl hapis cezası verdi. Yurtdışı yasağı getirilen Mustafa Mallı cezası kesinleşene kadar her gün karakola giderek imza vereceği öğrenilirken, mahkeme kararı Yargıtay'a gönderilecek.

HER GÜN İMZA ATMAK ZORUNDA

Dava sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Cemal Tınarlıoğlu, "Daha önceki davalarda Mustafa Mallı'nın avukatı bir şey yok diye beraatını istedi. Biz her seferinde bunun dolandırıcılık olduğunu söylemiştik. Bugün görüşülen dava sonucu mahkemede gerekli cezayı verdi. Mustafa Mallı 636 yıl cezaya çarptırıldı. Bu da ömür boyu içeriden çıkamayacağı anlamına geliyor. İlk etapta tabi tutuklamadı. Tutuklanması pek düşünülmeyebilir ama yurtdışına çıkış yasağı var. Her gün imza atmak durumunda. Eğer imza atmaktan bir gün bile kaçarsa tutuklanacaktır. Biz görevimizi yerine getirdik. Bu saatten sonra karar onaylanırsa; parası varsa ben inanıyorum çıkıp sizinle anlaşmak isteyecektir. Ceza aşamasında bizim görevimiz bitti. Dosyanın Yargıtay aşamasında onaylanmasına çalışacağız. İnşallah paranızı alırsınız" şeklinde konuştu.

CEZA MAĞDURLARI TATMİN ETMEDİ

Mollaoğlu Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Aktaş ise, "Çokta umduğumuz bir sonuç olmasa dahi 636 yıl hapis cezası almış olması bizleri rahatlatmıştır. Paramız gitti ama geride kalan başka insanlar bu şekilde mağdur olmayacak. İnsanların dini değerleri ve hassasiyetleri üzerinde böyle bir nitelikli dolandırıcılığa girilmemesi adına önce yüce adaletimizi bu konuda kutluyor ve teşekkür ediyoruz. İnşallah Yargıtay sürecinde de dernek olarak hep beraber hareket edeceğiz" diye konuştu.