Bingöl İl Emniyet Müdürü ile yanındakilere şehir merkezinde ateş açıldı. Bingöl'de koruma ekibiyle şehir merkezinde denetlemelerde bulunan Atalay Ürker'e bir araçtan ateş açıldı.


Silahlı saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralı olarak kurtuldu. Koruması Oğur Atlı da yaralandı.









Emniyet Müdürü Atalay Ürker hastanede tedavi altına alındı.

MERSİNDE POMPALIYLA POLİSE ATEŞ AÇILDI

Mersin’de Kobani’yi bahane ederek sokak eylemlerini sürdüren PKK yandaşları, olaylara müdahale eden polislere uzun namlulu pompalı silahla saldırdı. Saldırıda 2 polis yaralandı. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde merkez Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde eylem yapan PKK yandaşlarına çevik kuvvet polisleri müdahalede bulundu. Biber gazı ve tazyikli su ile eylemciler dağıtılmaya çalışılırken, polise taş ve havai fişekle karşılık verildi. Bu sırada eylemcilerin içinde bulunan kişi veya kişiler uzun namlulu pompalı silahla polislere ateş etti. Bu saldırı sonucunda E.K. ile M.K. isimli 2 çevik kuvvet polisi ayağından yaralandı. Yaralı polisler arkadaşlarının yardımı ile akrep aracına bindirilerek hemen Yumuktepe Polis Merkezi’ne getirildi. Ayağından yaralanan polislere ilk müdahale karakolun içinde yapılırken, polisler güvenlik önlemleri altında ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

TUNCELİ'DE DE UZUN NAMLULU SİLAHLARLALOJMANLAR TARANDI

Tunceli’de akşam saat 21.10 sıralarında kimliği belirsiz kişiler, önce kaymakamlık lojmanı taşlandı, daha sonra da hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde saat 21.10 sıralarında, IŞİD’in Kobani’ye sadırısını protesto eden bir grup, önce kaymakamlık konutunu taş yağmuruna tuttu. Protestolardan sonra kimliği henüz tespit edilmeyen kişiler tarafından, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Silahlı saldırıda lojmanda görev yapan bir polis hafif şekilde yaralandı. Bölgeye giden özel harekat polisi, ateş edilen yönü yoğun ateş altına aldı. Çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, ilçe merkezinden de silah sesleri geldi.

DHA