Bingöl'ün Adaklı ilçesi Kırkpınar Köyü yakınlarında kimliği belirsiz 3 hırsız, küçükbaş hayvanları Elazığ'ın Kovancılar ilçesine götürmeye çalışan 3 çobanı darp edip yaralayarak yaklaşık 100 küçük baş hayvanı çalıp kayıplara karıştı.
Çobanların yakınları, olayı Kırkpınar Köyü muhtarı ve oğullarının gerçekleştirdiğini iddia etti.
Adaklı ilçesi Kırkpınar Köyü kırsalından Elazığ'ın Kovancılar ilçesine yanlarındaki yaklaşık 100 küçük baş hayvanı götüren Ali Biçer, Erdal Gezici ve Fethi Akalın adlı çobanların yolunu kesen ve tabanca ile bıçak taşıdıkları belirtilen kimliği belirsiz 3 hırsız, çobanları darp çaldıkları 100 küçük baş hayvan ile kayıplara karıştı.
Çobanlar, yakınlarını araması ile yakınları tarafından Bingöl Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.
Hastaneye gelen çobanların yakınlarından Ekrem Biçer, olayın Adaklı İlçesine bağlı Kırkpınar Köyü Muhtarı ve 2 oğlu tarafından yapıldığını iddia etti.
Biçer, çalınan hayvanların geçici güvenlik bölgesi ilan edilen ve sivillerin girişine yasak olan Karlıova İlçesi Karacehennem bölgesine götürdüğünü iddia ederek şöyle konuştu:
"Çobanlar sürü ile birlikte Bingöl'ün Karlıova İlçesinden gelip, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine geçecekleri sırada, Kırkpınar Köyü Muhtarı ve oğulları çobanları darp ediyor. Çobanlar şu an hastanede yaralı durumda. 2 çobanın durumu ağır ve 100 kadar küçükbaş hayvana el koymuşlar. Hayvanları Karlıova'nın karacehennem bölgesine götürdüklerini öğrendik. Orası riskli ve geçici güvenlik bölgesi olduğu için giremiyoruz. Asker, Savcı ve Vali beyden bir talimat bekliyorlar. Darp edilenler bizi aradı, gittiğimizde çok kan kaybetmişlerdi. Ambulansla hastaneye yetiştirebildik. Talebimiz, Vali beyin duruma müdahale etmesidir. Muhtar kendisini bölgenin ağası olarak görüyor ve bu eylemi gerçekleştiriyor. Hakkında suç duyurusunda bulunduk. Görevli arkadaşlar ifadelerimizi aldılar. Onlar da askeriyeye gittiler. Muhtar ve oğullarının ifadesi ne zaman alınacak bilemiyoruz. Biz burayı Türkiye Cumhuriyeti olarak biliyoruz, onlar burayı ne olarak biliyor, bilmiyoruz."
"PKK'LI KILIĞINDA HAYVAN ÇALIYORDU"
Hastanedeki yaralı çobanların yakını olan Ekrem Biçer, suçladıkları muhtarın 2004/2009 yılları arasında bölgede PKK'lı kılığına girerek her sürüden 2'şer tane hayvan çaldığını da iddia ederek, "Kendisini takip ettik, muhtar çıktı. Kendisi PKK'lı kılığına girerek her sene oradan geçen göçebelerden, sürülerden fidye alıyordu. Yazın yaylalara gidiyoruz, sonbahar ayında yaylalardan inip hayvanlarla beraber Kovancılar'a gidiyoruz. Muhtar da çocuklarını toplayarak 3 çobanı dövmüşler, silahla ve bıçakla darp etmişler. 100 kusür hayvana da el koyup Karacehennem bölgesine, çatışma bölgesine sürmüş. Orası tehlikeli olduğu için kimsenin gidip de alması mümkün değil, şikâyetçiyiz" diye konuştu.