Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yıldırım ilk defa TBMM'de basın toplantı yaptığının altını çizerek, "Beni Başbakan olarak görmek isteyen tüm AK Partililere teşekkür etmek için basın toplantısı düzenlemek istedim" dedi.

Adı AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak geçen ve temayül yoklamalarından Ahmet Davutoğlu'ndan daha çok destek aldığı belirtilen Binali Yıldırım, kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Dün basın toplantısı yapacağını duyurmasının ardından sosyal medyada spekülasyonlar yapıldığı belirten Yıldırım, "Bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Görev beklentisi içinde olmadım. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir. Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerden biriyim'' dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

AK PARTİ YENİ BİR MODEL OLUŞTURDU

Bugün iki basın toplantısı daha oldu. Çok moralinizi yükseltecek şeyler duymamış olabilirsiniz. Ben bunu telafi etmek için güzel şeyler söyleyeceğim. Hepiniz hoş geldiniz.

Kurucularından birisi olduğum AK Parti’nin bir neferi olarak partimle her zaman iftihar ettim. AK Parti’nin katılımcılığı, ürettiği siyaset itibariyle Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturduğunu hepimiz biliyoruz.

Milletimiz kendi iradesine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan AK Parti’ye 2002’de başlayan desteğini üst üste yapılan bütün seçimlerle artırmış ve her seferinde tek başına iktidara getirmiştir.
En son olarak da bilindiği gibi daha önce yapılan anayasa değişikliğine istinaden cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ön gören değişiklik gereğince 10 Ağustos’ta da cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşmiş ve partimizin kurucu genel başkanı 59-60-61’nci hükümetlerin başbakanı değerli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş 12’nci cumhurbaşkanı olarak halkımızın desteğiyle bugünlere geldik.

HERKES GENEL BAŞKAN OLABİLİR

Genel başkan adayları arasında adım geçtiğinde, "AK Parti olarak 313 milletvekilimiz var ve tüm arkadaşlarımız bu vasfa sahiptir" demiştim.  

Basın toplantısını yapacağımı açıkladığımda herkes "Binali Yıldırım ne diyecek? Bir çıkış mı yapacak?" diye spekülasyonlar yapıldığını gördüm.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci bu ülkenin değerlerinden vazgeçmiş değildir. Çözüm süreceinde 4 esasımız var: Tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek Türkiye...

Kimse bunlar üzerinde tartışma açamaz. Şehitlerimizin hatıralarına kimse ihanet edemez.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Türk siyasi hayatı son 60 yıl içinde demokrasi dışı birtakım girişimlerle sekteye uğratılmıştır. Bunlar bazen açık, bazen kapalı darbeler olmuştur.

En son 17 Aralık'ta paralel darbe girişimini bu ülke yaşadı. 30 Mart'ta halk paralel yapıya gereken cevabı verdi. Kimse bu ülkeyi dizayn edip hükümetler yıkıp kurmaya kalkmasın dedi.

Bazılarının beklediği gibi şaşırtacak bir açıklama yapmayacağım. AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş dönmüştür. AK Parti halkın refahının artması için var gücüyle çalışıcaktır.

62. hükümet 27 Ağustos'tan sonra göreve başlayacak. Artık seçimler dönemini bir kenara bırakıp gerçek gündeme döneceğiz. Millet geleceğe yönelik, ekonomiye, kalkınmaya ve reformlara yönelik çalışmalar bekliyor.

Bugüne partim içerinde görevlere talip olmadım, verilen görevleri layıkıyla yerine getirdim. 58. hükümette kısa bir süre görev yaptım, 59, 60, 61 ve 62 hükümet döneminde Ulaştırma Bakanlığı yaptım.

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kalıcı eserleri yapan bir ekipte yer almaktan gurur duyuyorum.

SORULAR

Yeni kabinede görev alacak mı?

Hiçbir zaman görev beklentisi içinde olmadım. Benim için siyaset demek millete hizmet demektir. Benim için hiç önemli değil.

3 dönem kriteri çok açık. BU kararlılık devam etmektedir. Temayüllerde bizim ismimizin de çıktığı muhakkatır ama bu konuda elimizde bir bilgi yok. Bu sadece Genel Başkan'ımın elindedir. Beni bu göreve layık görenlere buradan teşekkür etmek istedim.

Davutoğlu'nu tebrik etti mi?

Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerden biri oldum. Çok önlerde olmayı sevmediğim için gitmedim.

AK Parti'de kavga var mı?

Cumhurbakanımız ve eşinin açıklaması hakkında açıklama yapamam. Sosyal medyanın bu kadar gelişmesinin suçlusu benim. Sosyal medyanın sorumsuz medya olmadığını çok büyük faydaları olmasına rağmen yan etkilerini görüyoruz.

AK Parti'de eski-yeni kavgası olmaz. Onların da tecrübe kazanması için yardım etmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri olacak mı?

Ben işsiz bir adam olduğum için hepiniz bana bir görev öngürüyorsunuz.

Kırgınlığınız var mı?

Sayın Başbakan'ımız 3 dönem kuralını vurguluyor ama 3 dönemdir olanların adını genel başkanlık için yazmayın diye bir şey demedi. AK Parti'ye bir kırgınlığım yok, olsa burada olmazdım.