Muhtar İsmail Şayan (55), yaklaşık 5 yıl önce kullanmaya başladığı bilgisayara, mahalledeki vatandaşların adres bilgilerini kaydetti. Bu sırada Şayan, mahallede ikamet eden yaklaşık 4 bin kişinin adres bilgilerini, kapı numaraları dahil ezberledi. Mahallede adres arayan kişilerin tek başvuru kaynağı olan Şayan, bu özelliğiyle dikkati çekiyor.

30 yıldır terzilikle uğraşan İsmail Şayan 1999'da mahalle halkının isteği doğrultusunda seçimlere katılıp muhtar seçildi. Görevine başladığında mahallenin nüfusunun 2 bin dolayında olduğunu söyleyen İsmail Şayan, şöyle konuştu: "İlerleyen yıllarda mahallemizin nüfusu 4 bine ulaştı. İlçemizde görev yapan muhtarlar arasında ilk olarak bilgisayar sistemine ben geçtim. Hamdibey’de oturan kişilerin ikamet adreslerini, kapı numaralarına kadar bildiğim için arkadaşlarım ’bilgisayar muhtar’ lakabını taktı. Son 5 yıldır hafızamı, yaptığım tekrarlar ve çeşitli metotlarla geliştirdim. Benimle adres konusunda iddiaya girenler bile oluyor. Kapı numaralarına kadar söyleyince iddiayı kaybediyor ve şaşırıyorlar."
Şayan, haftanın 7 günü hizmet verdiğini ve mahalleyi tam anlamıyla benimsediği için vatandaşların büyük desteği bulunduğunu ifade ederek, birkaç dönem daha muhtarlık yapmak istediğini sözlerine ekledi.