Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep Y.'yi karnından bıçakladığı gerekçesiyle tutuklanan Hamza T., "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasıda tutuklu sanık Hamza T., ve avukatı hazır bulundu. Mağdur Zeynep Y.'yi ise duruşmada avukatı temsil etti. Son sözü sorulan Hamza T., "Böyle bir olayın içinde olduğum için pişmanım, takdiri yüce mahkemeye bırakıyorum" dedi.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Hamza T.'nin "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanığı Hamza T.'yi müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek cezayı 9 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın duruşmdaki iyi halini dikkate alarak, Hamza T.,'yi 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ 
Beyoğlu'nda, 5 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen olayda, sokak ortasında karnından bıçaklanmış halde yardım isterken bulunan genç bir kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada isminin Zeynep Y., olduğu öğrenilen genç kadın, polise verdiği ilk ifadesinde 1,5 aylık hamile olduğunu ve kendisini bıçaklayan kişinin ise 'sigara isteyen bir tinerci' olduğunu söyledi. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda bıçaklayan kişinin genç kadının eski sevgilisi Hamza T., olduğu ortaya çıktı. Hamza T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zeynep Y.'de tedavisinin ardından verdiği ifadesinde, eski kocasından hamile kaldığı için eski sevgilisi Hamza T.'nin kendisini bıçakladığını doğruladı. İlk ifadesinde, sigara isteyen bir tinercinin kendisini bıçakladığını söylediğinin hatırlatılması üzerine ise bu ifadeyi, Hamza T.'yi korumak için verdiğini söyledi.

'KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS'TEN DAVA AÇILDI
Hamza T., hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kıskançlık duygusu ile yakın mesafeden öldürücü mahiyette olan kesici ve delici aletle öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilerek, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"HAMİLELİĞİNDEN HİÇ BAHSETMEDİ. 'BENİ VURACAKSIN' DEDİ"
Hamza T., mahkemedeki ifadesinde bıçağı Zeynep'in kendi eline verdiğini iddia ederek, "Bana hamileliğinden hiç bahsetmedi. 'Beni vuracaksın' dedi. Yapamam dedim. Bıçağı kendine doğru çekti. Sonrada bana, 'buradan uzaklaş' dedi" şeklinde savunma yapmıştı.

"HAMİLE OLDUĞUMU SÖYLEDİM... BIÇAKLAYIP KAÇTI..."
Talimatla ifade veren Zeynep Y. de "Buluştuk. Barışmak istediğini söyledi. Hamile olduğumu, barışmamızın mümkün olamayacağını söyledim. Bıçaklayıp kaçtı. Şikayetçiyim" şeklinde ifade vermişti. Mahkemeye ulaşan raporda ise Zeynep Y.'nin hamile olmadığı,
dış gebelik tespit edildiği belirtildi.