Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’nin en büyük semt pazarı olarak adlandırılan Cumartesi Pazarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve pazar esnafının ikram ettiği kavun ve domateslerden yedi.

HER HAFTA KAMUOYU YOKLAMASI YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili her hafta kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını belirten Atalay şunları söyledi: "Şu anda üç hafta peş peşe yaptığımız araştırmalarda Başbakanımızın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için oy oranı yüzde 55-56, diğer adayların da yüksek bir performans göstermediğini görüyoruz. Başbakanımız şu sıralarda her gün iki ilde çok büyük katılımlı mitingler yapıyor. Diğer adayların çalışmalarını sizler görüyorsunuz. Çatlaklıklar yüzünden çatı partilerinin genel başkanlarının biraz telaşını da görüyorum. Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun çok telaşlı konuşmalarından da anlıyorum ki onların ellerinde de bu araştırmalar var."

 "SIĞINMACILAR MİSAFİR, ONLARA İYİ DAVRANALIM"

Atalay, sığınmacılar ilgili soruya ise, Türkiye’nin hassas bir coğrafi konumda olması ve Türkiye’yi daha güvenli bir yer olarak görerek buraya sığındıklarını söyledi. Sığınmacılara devlet olarak verilen desteğin yanı sıra vatandaşların da destek verdiğini hatırlatan Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz basın mensuplarının aracılığıyla ile vatandaşlara söylüyorum; bunlar misafirdir. Bunlar bizim kardeşlerimizdir. Zor durumda kaldılar, gelip buraya sığındılar. Bunlara iyi davranalım, bunların içinde ihtiyacı olanlar varsa onları karşılamaya çalışalım. . Her kamp bir şehir gibi ama şehirlerimizde de yaşayanlar var. Hepimiz onların Türkiye’de iyi şartlarda yaşaması için gayret edeceğiz. Bazen provokatif şeyler var bazı illerde; Maraş gibi yerlerde, onlardan da üzüntü duyuyoruz. Yani o provakatif şeylere gelmememiz lazım. Bu insanları, ülkemizden memnun ayırmamız lazım. Onlar bir gün gidecekler, inşallah gidecekler ama bizim kardeşlerimiz olarak gidecekler. Türkiye’yi çok severek gidecekler."

"VALİLERİMİZDEN DE RİCAMIZ OLDU"

Atalay, sığınmacılar için kamplarda tüm ihtiyaçların karşılandığını da hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Suriyeli kardeşlerimizin cami önünde falan dilencilik yapar şekilde görmekten üzülüyoruz. O misafirlerimize diyoruz ki, ‘kamplarımızda yer var.’ Kamplarımız daha rahat, bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Valilerimizden de ricamız o oldu. Bu tür görüntüler Suriyeliler için iyi değil. Sanki ‘Türkiye’ye gelip ihtiyaçlarını karşılamıyoruz’ anlamına da geliyor. Halbuki biz elimizden geleni yapıyoruz. ‘Çok zaruri ihtiyacı olanları kamplara gönderebilirsiniz’ diyoruz. Yoksa mecburen dışarıda yaşanmaması ve hepsinin kamplara falan gidecek, diye bir anlam çıkarmamak lazım. İhtiyacı olanlara bizim kamplarımız da yer var. Bunu hem Suriyeli kardeşlerimize hem de valilerimize, kaymakamlarımıza duyururuz."