Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bolu da bulunduğu birçok ilde eylemler yapıldı. İstanbul Taksim Meydanı kapatıldı, üniversiteler ayakta. Bu eylemlerden biri de Ankara'da ODTÜ'de. ODTÜ'de öğrenciler dersleri boykot etti ve kent merkezine doğru yürümeye başladı.
Eskişehir yolu üzerine çıkıp trafiği kapatarak yürüyüşünü sürdüren kalabalık bir süre sonra polislerin engeli ile karşılaştı. Yürüyüş yapan kalabalık, TOMA araçlarından tazyikli su ve biber gazı sıkılarak engellenmeye çalışıldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

ODTÜ'den Kızılay'a yürümek 

 
isteyen kalabalık gruba polis Eskişehir Yolu'nda müdahale etti.Müdahale sırasında bir kız öğrenci gaz fişeğiyle yaralandı.

GAZ FİŞEKLERİ ATILIYOR

Polis müdahalesinin ardından bir kısmı ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale sürdü. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanıldı.



ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri attı. Öğrenciler yaklaşık 700 metre kadar ilerleyebildi. ODTÜ yerleşkesinin A1 kapısında gerginlik uzun süre devam etti.


KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK

Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri binaya girmek isteyen öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi.

TAKSİM MEYDANI DA KAPATILDI

Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından, Taksim'de toplanma çağrısı yapıldı. Taksim Meydanı kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı.