Berkin Elvan’ın babası ne teklif etti?

İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği alçak saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.
Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Berkin Elvan'ın babası ile teröristler arasında geçen görüşmeyi yazdı. gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan için savcıyı rehin aldıklarını söyleyen teröristler ile baba Sami Elvan görüşerek onları vazgeçirmeye çalıştı. Saldırının ilk anından itibaren sosyal medya üzerinden kan dökülmesini istemediğini açıklayan Sami Elvan, bununla yetinmeyip, olayın yaşandığı Çağlayan Adliyesi'ne gitti.



Abdülkadir Selvi'nin yazısının o bölümü:

Baba Elvan, savcının yan odasında bulunan sabit hattan teröristlerle görüştürüldü. Berkin Elvan adına eylem yaptığını söyleyenler, Berkin Elvan'ın acılı babasının “Ben de sizin yanınıza geleyim. Hep beraber dışarı çıkalım" teklifini reddediyorlar.
Sami Elvan bunun üzerine ikinci bir teklifte daha bulunuyor.” Ben oraya geleyim. Beni rehin alın. Yeter ki savcıyı bırakın”. Bu konuşmadan sonra Berkin Elvan'ın babasını içeri alırlar diye bir umut doğuyor. O yönde hazırlık yapılıyor. Çünkü görüşmeler sırasında bir ara yumuşama oluyor. Doğan bu fırsat değerlendirilmek isteniyor. Berkin Elvan'ın ailesinin avukatı Ebru Timtik ve Şükriye Erden de görüşmeleri yürütüyor.
Teröristlerin isteklerinin görüşüldüğü anda avukat telefon ahizesini kulağından çekip, ”Kabul etmiyorlar” dediği an, iki el silah sesi duyuluyor. O anda operasyon için düğmeye basılıyor. Ardından üç el silah sesi daha geliyor. O sırada zaten operasyon başlamış oluyor.