PKK'lı teröristlerin, zırhlı polis aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 15 yıllık polis memuru Hilmi Bardakçı, 1.5 yıldır görev yaptığı ilçe de 2 meslektaşıyla birlikte şehit düştü. Dün gece şehidin Adana'da merkez Yüreğir İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde 2 çocuğu ile oturan eşi Havva Bardakçı, acı haberi vermeye gelen polislerle sağlık ekiplerini kapıda görünce, "Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum" diye ağıt yaktı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Bardakçı, fenalık geçirdi. Şehidin evinin önünde bugün kurulan çadırda babası İsmet ve ağabeyi İbrahim Bardakçı taziyeleri kabul etti.

'ARKADAŞLARIMI YALNIZ BIRAKAMAM'

Kardeşinin izinli olarak geldiği Adana'dan 31 Ekim'de görev yerine döndüğünü belirten İbrahim Bardakçı, "Biz vatana şehit olmak için gelmişiz. Kardeşim de gereğini yaptı, şehit oldu, vatan sağ olsun. 1.5 yıldır orada görev yapıyordu. 2 yıllığına gitmişti. Gideceği zaman 1 ay daha izin almasını önerdik. Bana, "Arkadaşlarımı yalnız bırakamam, dönmem lazım. Ben şehit olmaya gidiyorum" dedi. Dün de şehit oldu" dedi.

Yakınlarının ve polis memurlarının teselli etmeye çalıştığı baba İsmet Yılmaz ise, "Söylenecek çok şey var ama ne diyeyim, vatan sağ olsun" dedi.Geçen yıl 11 Ekim'de izinden döndükten sonra sosyal paylaşım sitesinde, 'İzin erken bitti Silopi'de çarpışmaya devam' yazıp paylaşan şehit polisin cenazesi Buruk Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

BABASININ TABUTUNA BAKARAK YÜRÜDÜ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 arkadaşı ile birlikte şehit düşen polis memuru Hilmi Bardakçı'nın cenazesi Adana'daki baba evine getirildi. Burada bir süre bekletilen Bardakçı'nın cenazesi ardından Buruk Mezarlığı'na getirildi. Şehit polis memuru Bardakçı'nın oğlu 9 yaşındaki İsmail Talha, babasının cenazesinin getirildiği sırada gözyaşına boğuldu. 

Adana Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı namazın ardından cenaze aracına konularak şehitliğe götürüldü. Bu sırada cenaze aracının çevresindeki Çevik Kuvvet ekiplerinin arasına giren İsmail Talha, babasının tabutuna uzun uzun bakarak şehitliğe yürüdü. 5 yaşındaki kızı Zehra ise kadın polislerin kucağında olup bitenleri anlamaya çalıştı.

'AĞLAMAYACAĞIM, SEVİNDİRMEYECEĞİM'

Şehidin eşi Havva Bardakçı, "Ağlamayacağım, kimseyi sevindirmeyeceğim. Benim eşim en güzel mertebeye ulaştı" dedi. 

Şehit gözyaşlarıyla toprağa verilirken, bazı vatandaşlar da bağırarak hükümete tepki gösterdi.

CENAZE NAMAZI ÖNCESİ SELFİE ÇEKTİ

Öte yandan cenaze katılan ve arka saflarda duran işadamı Ali Uğur Akbaş cep telefonu ile selfie çekti. Yeliz Yeşilmen'in eşi olan Ali Uğur Akbaş, yerel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Çukurova İlçe Belediye Başkan aday adayı olmuştu.