Devletin en mahrem belgelerini yayınlayarak vatan hainliği yapan Can Dündar'ın Almanya Cumhurbaşkanı tarafından sarayda ağırlanması üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Dündar'a Almanya seni neden destekliyor diyerek zor bir soru sordu.
Türkiye cezaevlerinde sadece gazetecilik yaptı diye tutuklu hiç kimse olmadığını tekrar eden Bakan Bozdağ,

"Hepsine isnat edilen suçlara baktığınızda gazetecilik suçu diye bir suç yok. Hüküm giymiş gazeteciler var, ne diye hüküm giymiş bakıyorsunuz, karakol bombalamış. Mesleği ne diye sorduğunda da savcı mahkeme 'ben gazeteciyim' demiş. Mesleğinden dolayı mı ceza veriliyor? Karakol bombalamış. Hepsinin isnat edilen suçlarına baktığınızda başka başka. Terör örgütlerini övmüş, terör örgütlerinin lehine, terör örgütlerine terörist devşirmek için pek çok şey yapmış. Herri Batasuna kararında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi diyor ki: 'Teröristleri övmek, onları onurlandırmak anlamına gelir. Terörü, teröristi övmek, onurlandırmak da teröre ve terör örgütüne destek anlamına geliyor'. Herri Batasuna Partisi'nin bir belediyesi teröristlere fahri hemşehrilik beratı verdiği zaman, bu onları onurlandırmaktır diyor sen teröriste bunu veremezsin diyor.

TÜRKİYE'DE NE OLUYOR?
Bir milletvekili kalkıyor, canlı bomba olmuş birinin cenazesine gidiyor, tabutuna omuz veriyor, onu taşıyor. Bu terörist hangi iyi şeyi yaptı da bir milletvekilinin tabutuna omuz vermesini hak etti? Dünyanın hangi ülkesinde bu vekilin yaptığı bu iş siyaset yapma hak ve hürriyeti kapsamında değerlendirilir? Hangisinde bu hoş görülür? Avrupa kurumlarına baktığınızda, Herri Batasuna Partisi'ne karşı İspanya lehine ortaya koydukları iradeyi Türkiye söz konusu olduğu zaman Türkiye'nin lehine ortaya koyuyorlar mı? Koymuyorlar. Gazetecilerle ilgili de başkalarıyla ilgili de aynı şeyleri görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"CAN DÜNDAR, ALMAN CUMHURBAŞKANI SANA NİYE İTTİFAK EDİYOR? NİYE SARAYINDA AĞIRLIYOR?"

"Türkiye'de Türk mahkemeleri tarafından yapılan yargılama sonucunda 5 yıl hapis cezası almış birisi Almanya'nın Cumhurbaşkanı tarafından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda onurlanıyor" diyen Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu dostlukla, iyi ilişkileri izah edilebilir mi? Mahkeme karar vermiş, bağımsız yargı suçlu demiş, şu kadar da ceza veriyorum demiş. Bir başka ülkenin Cumhurbaşkanı alıp orada ağırlıyor. Ey Can Dündar, Alman Cumhurbaşkanı sana niye ittifak ediyor? Niye sarayında ağırlıyor? Türk milletinin, Türkiye Devleti'nin hakkını, hukukunu korudun, Ata'na, vatanına, milletine saygılı bir vatandaş oldun, sadakatli davrandın diye seni orada inzivaya çıkarıyor, irtifak ediyor, övüyor? Yoksa ülkene, milletine, devletine sövdün, onun aleyhine faaliyette bulundun diye mi sana bu irtifakı yapıyor? Eğer Batı'da birinden irtifak görmek istiyorsan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na sövün, baş tacı ediyorlar. Türkiye Devleti'ne sövün baş tacı ediyorlar. Türk milletine ve devletine ihanet eden suçlar işleyin baş tacı görüyorlar. Ya sizin ifade hürriyetinden anladığınız sadece Türkiye Devleti'ne, Türk milletine ihanet eden açıklamaları yapanların veya çalışmaları yapanların hürriyeti midir sizin anladığınız?

KILIÇDAROĞLU FETÖ'CÜLERE NEDEN SAHİP ÇIKIYOR?
Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, geçen gün gazetecilerin isimlerini okuyor, herkes burada diye söylesin diyor. Ömrü boyunca Atatürk'e sövmekle irtifak kazanmış insanları, Atatürk'le aynı çizgide değerlendiriyor ve onları ömrü boyunca Atatürk'ün yolundan giden insanlara alkışlatıyor. Bütün kitapları ortada; Anti Kemalist, bütün yaptıkları ortada ama bir bakıyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu bunların hepsini alkışlatıyor. Kime? Atatürkçülere alkışlatıyor. Ey Atatürk'ü samimi seven kardeşlerim, Sayın Kılıçdaroğlu size kimleri alkışlatıyor bakıyor musunuz? Sırf AK Parti karşıtlığı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin sahip olduğu bütün değerlere harp açmış insanları, Atatürk'ün bütün ortaya koyduğu iradeye harp açmış insanları alkışlamak size yakışıyor mu?

TÜRKİYE DÜŞMANLARI BAŞ TACI EDİLİYOR
Böylesi bir noktada sağlıklı şeyler ortaya koyma imkanı maalesef kalmamıştır. Kalması da mümkün değildir. Avrupa'da da maalesef Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunanlara büyük destekler veriliyor. PKK'lılar, FETÖ'cüler, DHKP-C'liler himaye ediliyor. Örgütler adına hareket edip parayla pulla ya da ihanet duygusuyla iş yapmış, Türkiye'ye ve Türk milletine kim zarar vermişse hepsi baş tacı. Onun için Avrupalıların baş tacı ettiklerini de bizim buradan bir kez daha bakmamızda fayda var."