Bülent Arınç'ın önceki gün Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklama türban tartışmasını yeniden gündeme getirdi.


Arınç, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesşnin birinci fıkrasının E bendinde yer alan "başı açık" ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır" dedi.

Buna göre, orta öğretimde başörtüsü tamamen serbest oldu.

CHP'nin yeni PM üyesi, eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a baş örtüsü konusunu değerlendirdi.

Bu konunun gündeme gelmesinin, AK Parti'nin bir tuzağı olduğunu dile getiren Bekaroğlu, "CHP bu tuzağa düşmeyecek" dedi

Bekaroğlu şöyle devam etti:

CHP BU TUZAĞA GELMEYECEK

Türkiye'de yeni bir türban tartışması başlatmak çok saçma bir şey, Türkiye buraları geçti. AKP, zaten fiilen serbest olan bir konu hakkında bir düzenleme yaparak , aslında gündeme müdahale ediyor. CHP yeni bir başörtüsü tartışmasının içine girmeyecek,CHP bu tuzağa gelmeyecek.

DÜNYA KADAR PROBLEMİ VAR 

Milli Eğitim'in dünya kadar problemi var, hala İstanbul'un göbeğinde 60 kişilik desrlikler var, sınav sisteminden tutun da kaliteli eğitime kadar çok ciddi problemler varken biz bunları mı tartışacağız. Türkiye boşa enerji harcıyor, patinaj yapıyor.

BİZİM DAHA ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİMİZ VAR 

Bizim daha önemli gündem maddelerimiz var; tartışacaksak eğitimdeki kaliteyi tartışacağız. 5 tane Milli Eğitim Bakanı değiştirdiler, var olan sistemi mahvettiler, yerine bir sistem de kuramadılar. Sınav sistemi problem, eğitim perişan vaziyette. Türkiye, orta gelir tuzağına yakalanmış durumda, bunu aşabilmesi için öncelikle kaliteli eğitimi konuşması gerekiyor. Türkiye bunları konuşması gerekirken biz dönüp dönüp türbanı konuşuyoruz. AKP alışmış tabii böyle tuzaklara, buradan tekrar bir mağduriyet oluşturmak isteyecektir ama böyle bir şeye izin vermeyeceğiz.

CHP BİR KİTLE PARTİSİ, FARKLI DÜŞÜNENLER OLABİLİR 

CHP bir kitle partisi. Bu konuda farklı düşüncesi olan insanlar düşüncelerinşi açıklayacaklardır. Tabii şunu diyeceklerdir; "Erişkin insanlar için, kamuda, üniversitelerde, mecliste CHP açısından bir problem yok, şimdi bu ortaokullara sıçraması nereden çıktı." Dediğim gibi, CHP bir kitle partisidir, herkesin kendine göre haklı tarafları olabilir. Fakat Türkiye'de böyle bir tartışmanın tekrar gündeme gelmesi oyununa gelmeyeceğiz.