Ankara-İstanbul arası yolculuk süresini 3,5 saate indiren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, İstanbul'dan ilk seferini gerçekleştirdi. Gelecek hafta pazar gününe kadar ücretsiz hizmet verecek olan YHT'ye bayram tatiline çıkan vatandaş yoğun ilgi gösterdi.YHT’nin İstanbul-Ankara ayağının açılışının yapıldığı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram boyunca yapılacak yolculukların ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Bedava yolculuk haberi üzerine, vatandaşlar bilet almak için garlara akın etti. Pendik Garı da yoğunluğun yaşandığı yerlerden biriydi. Bilet satış gişeleri önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Kimliklerini göstererek bilet aldıktan sonra hemen yolculuğa başlamayı düşünenlerin, yanlarında valizleriyle gara gelmesi dikkat çekti.
 
Bilet almaya gelen bazı vatandaşlar, kimliklerini getirdikleri yakınları için de bilet alınca, sırada saatlerce bekleyenler tepki gösterdi. Bu kişiler arasında, tartışmalar yaşandı. Pendik Garı’ndaki yoğunluk devam ediyor.
 
VE İLK SEFERLER BAŞLADI
 

 
Açılışı cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan  yüksek hızlı tren, İstanbul'dan ilk seferini bu sabah 6.15'te Pendik Garı'ndan  yaptı. 
 
Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde, 27 temmuzdan sonraki pazar  gününe kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladığı YHT, vatandaştan yoğun ilgi  gördü. Vatandaşların Pendik Garı'nda kuyruklar oluşturarak kendilerine ve  yakınlarına gidiş-dönüş bileti aldığı gözlendi. 
 
Toplamda 35 tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit,  669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan proje  vatandaşı sevindirdi. 
 

 
YHT'nin ilk yolcularıdan Gülsüm Demirtaş, kendisine ve ailesinden 5  kişiye bilet aldığını belirterek, "Buradan Ankara Polatlı'ya gideceğiz. Bayram  ziyaretine, annemizin babamızın mezarını ziyaret edeceğiz. Emeği geçenlerden  Allah razı olsun, güzel bir hizmet" diye konuştu. 
 
Güzergahında sırasıyla, Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bozüyük,  Eskişehir,  Polatlı, Sincan, Ankara durakları yer alan YHT, saatte 250 kilometre  hıza ulaşabiliyor. 
 
 Pendik Garı'ndan hareket eden 2. trende "Business class" vagonunda  yolculuk etmeye hazırlanan Şükran Kınık, bu hizmetin vatandaşlar için büyük  kolaylık sağladığını belirterek, "Daha önce uçakta da yolculuk etmiştim ama hiç  business sınıfında yolculuk şansım olmamıştı. Böylesine güzel bir yolculuk  imkanını sunanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Yolcu Murat Narkuz ise 3,5 saatte İstanbul'dan Ankara'ya gitme  imkanını büyük bir hizmet olarak niteleyerek projede emeği bulunanlara teşekkür  etti. Aydın Tepetaş da ücretsiz biletlerin sadece Türkiye Cumhuriyeti Devlet  Demiryolları (TCDD) satış noktalarından alınabildiğini hatırlatarak, gidiş-dönüş  bileti bulabilmekten memnun olduğunu söyledi. Emine Turan da 533 kilometrelik  güzergahın 3,5 saatte tamamlanmasının vatandaş için önemli bir kolaylık olduğuna  dikkati çekerek, "Vatandaş olarak yeni projelerden çok memnunuz başbakanımız  Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bu hizmetler için Allah ondan razı  olsun" diye dua etti. 
 
YHT Ankara-İstanbul hattı için bilet fiyatları 70 lira olarak  belirlenirken, 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar için 35 lira, 65 yaş üstü  için 35 lira, öğrenciler için ise 55 lira olacak. 
 
ANKARA'DAN GELEN İLK TREN
 
Bu arada Ankara yönünden saat 6'da hareket eden tren ise 25 dakikalık  rötarla saat 10.05'te Pendik Garı'na ulaştı. Yolculardan Emrah Elmas yolculuğun  keyifli ve konforlu geçtiğini söyledi. Elmas, "Kitap okuyarak, müzik dinleyerek  3,5 saat gibi kısa bir sürede Ankara'dan İstanbul'a gelebiliyorsunuz. Çok güzel  bir hizmet, inşallah bu hattın Medine'yle de bağlandığını bir gün görürüz" dedi.