Sosyal medyada ortaya atılan bir iddia hareketliliğe neden oldu. İddiaya göre, PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan, Kuzey Irak'ın Musul kentinde yakalandı.

Karayılan'ı yakalayanların ise MİT Operasyon Dairesi elemanları olduğu da öne sürüldü.

İddiayı şu ana kadar doğrulayan veya yalanlayan olmadı. Ne hükümet kanadı ne de terör örgütü bu söylenti hakkında bir açıklama yapmadı.

BUGÜN YENİ BİR RÖPORTAJI YAYINLANMIŞTI

Murat Karayılan'ın PKK'nın internet sitesi ANF'de bugün yeni bir röportajı yayınlandı. Karayılan yakalandı haberinin bu röportajın üzerine gelmesi dikkat çekti. PKK kaynaklarında ise Murat Karayılan'ın yakalanıp yakalanmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Karayılan röportajında PKK'nın Cizre'deki büyük yenilgisini kabul ettiği ancak devlete kendince kafa tutmaya devam ettiği görüldü.

Röportajın bir bölümü şu şekilde:

"Bütün amaçları bahar gelmeden, yani gerilla devreye girmeden bu şehirlerde direnen gençleri tasfiye etmektir. Çünkü onlar karlar eriyip de gerilla harekete geçerse, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin yeni bir döneme girmesinden korkuyorlar. Bunun için de, başta Cizre olmak üzere direnen tüm şehirlerde hangi yöntemle olursa olsun sonuç alabilmek için her yeri ikna etmiş durumdalar. Ama yapamazlar. Bütün halkımız bunu bilmelidir. Doğru; Cizre, değerli ve kutsal bir şehrimizdir; oradaki direniş çok anlamlıdır ama direnişin konum değiştirmesi Türk devletinin başardığı anlamına gelmez."

2011 YILINDA DA YAKALANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Karayılan hakkında 2011 yılında da yakalandığına dair haberler çıkmıştı. TRT Haber, Karayılan'ın İran'da bir grup PJAK (PKK'nın İran kolu) militanı ile yakalandığını öne sürmüştü. Irak Devlet televizyonu Ağustos başında sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonda PJAK'lı grubun başında kod adı Cemil olan Murat adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğunu açıklamıştı. Ancak Karayılan'ın yakalandığı haberinin bu bilgiden kaynaklanan karışıklığa dayandığı, yakalananın Cemal kodadlı Murat Karayılan değil, Cemil kod adlı Murat Karasaç olduğu ortaya çıkmıştı.
BEBEK KATİLİ KARAYILAN YAKALANDI MI!