16 Aralık Çarşamba günü saat 06.59'da Muğla'nın Bodrum ilçesi'nin 9 mil açığında kaçakların olduğu ihbarı üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu, saat 07.56'da deniz üzerinde yardım bekleyen yaklaşık 60 kaçak ile karşılaştı ve bu kişiler kurtarıldı. Biri 5 aylık 3 bebek ve bir kız çocuğunun ise cesedine ulaşıldı. Bir çocuk ise bulunamadı. Bir başka kazada ise 18 kişi öldü. 6'sı çocuk, 4'ü kadın 10 kişinin cesedi dalgıçlar tarafından teknenin kabininde bulundu. Burada bir kadın bebeğini emzirirken, bebeği ile birlikte ölü olarak bulundu.

UZUN SÜRE YARDIM BEKLEDİLER

Çarşamba gecesi gerçekleşen kazada kurtarılan 60 kişi Bodrum Limanına  götürüldü, 3'ü kadın, 5'i çocuk 8 kişi aşırı su yutması nedeniyle 112 acil servis ambulansına teslim edildi.  Olay mahalline 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edildi.  Kurtarılanların ifadelerinden toplam 65 kişi oldukları öğrenildi ve kayıp olduğu değerlendirilen 1 erkek çocuğunun bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma faaliyeti sonuçsuz kaldı.

ANNE BEBEĞİNİ EMZİRİR HALDE BULUNDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) adasına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu tekne Cuma gece yarısı battı. Teknede bulunan 14 kaçak kurtarılırken, 18 kaçak ise boğularak yaşamını yitirdi. Ölenlerin cesedi ise dalgıçlarca teknenin kabininden çıkartılıp, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kabinde ölen kadınlardan birinin 4 aylık bebeğini emzirir ve sarılmış halde bulunduğu görüldü. Kadın ve bebeği ölmüştü.