Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kobani, IŞİD bahane. Güzel bir bahane buldular. Bu bahaneyi kullanıyorlar. Milletimizin sağduyusunu kaybetmemesi lazım. Burada provokasyonda var. İç savaş çıkartılmak isteniyor. Hepimizin devletimizin yanında durması lazım. Birliğimizin yanında durması lazım" dedi.

 
VATANSEVER KÜRTLERE DİRENİŞ ÇAĞRISI

BBP Genel Başkanı Destici, Cihan Tv Network’te yayımlanan Anadolu’da Sabah programında gündemi değerlendirdi. Kobani ve IŞİD’in tamamen bahane olduğunu ifade eden Destici, "Böyle bir kalkışma hazırlanıyorlardı. Güzel bir bahane buldular. Bu bahaneyi kullanıyorlar” diye konuştu. Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “En büyük çağrım, bölgedeki Kürt kardeşlerimize. İmanlı dudağı dualı alnı secdeli vatan millet perver, birlikten yana olan. Bin yıl önce İslam kardeşliği ile birbirimize bağlanmışız. Allah’ın izniyle. En büyük görev bunlara düşüyor. Bunların, bunlara prim vermemesi lazım. İlk önce direnmesi gereken onlar. Çözüm süreciyle birlikte öyle bir hata yapıldı ki orada bu güne kadar 30 yıldır canını malını ortaya koyarak, korucular aşiretler devletin yayında duranlar çözüm süreciyle birlikte PKK’nın insafına terk edildi. 

HER ŞEY PKK'NIN ELİNDE

Onu muhatap aldılar oradaki dirençleri de zayıflatıldı. PKK ve uzantıları sokaklarda millet evinde. Diyarbakır’ın nüfusu 2 milyon. Sokakta 5-10 bin. Silah onun elinde, belediye onun elinde, devlet onun elinde. İmkanlar parasal güç onun elinde. Netice de 2 gün öncesine kadar da sen askerine polisine demişsin ki hangi eylemi yaparsa yapsın görmezden gel. Valine kaymakamına bu talimatı vermişsin. Burada ortaya çıkan şey, Kobani, IŞİD bahanesi tamamen böyle bir kalkışma hazırlanıyorlardı. Güzel bir bahane buldular. Bu bahaneyi kullanıyorlar. Milletimizin sağduyusunu kaybetmemesi lazım. 

TEŞKİLATLARIN AÇILMAMASINI İSTİYORUZ

Bölge teşkilatlarımızla anlık haberleşiyoruz. Olaylar hakkında bilgimiz oluyor. Teşkilatların kapalı tutulmasını ve gidip gelmemelerini, teşkilatları açmamalarını istiyoruz. Burada provokasyonda var. İç savaş çıkartılmak isteniyor. Hepimizin devletimizin yanında durması lazım. Birliğimizin yanında durması lazım. Hükümetin aldığı tedbirler alınması gereken tedbirlerdir. Ne yapılması gerekiyorsa tavizsiz bir şekilde acımasız bir şekilde uygulanması lazım."

Olayların sırasında örgütün insanları kafasını taşla ezerek, silahla öldürdüğünü belirten Destici, “Bu kaos ortamını fırsata çevirdiler. Şehirlerde ölüm listesine aldıkları kişileri de infaz ediyorlar. Hazırlıklı bir eylem. Vatandaşların bu konuda sağduyuyu asla kaybetmemesi gerekir" diye konuştu.

HÜKÜMET, HDP’NİN İSTEĞİNİ KABUL EDERSE HAİN İLAN EDERİZ

‘HDP Türkiye’den ne istiyor?’ diyen Destici, şöyle devam etti: Onlar Türkiye’nin IŞİD’den kendilerini kurtarmalarını istemiyor. Türkiye’nin sınırı geçip oraya müdahale etmesini istemiyorlar. Onun için tezkere hayır dediler. Biz şartlı evet dedik. IŞİD’e karşı yapılacaksa PKK/PYD’ye karşı da yapılmasını istedik. HDP neden evet demedi? Aynel Arab’a Arfin’e Türk ordusu girsin IŞİD’i yok etsin istemiyor. Türk devleti eliyle olsun istemiyorlar. Bölge halkı nezdinde Türk devleti itibar kazansın istemiyor. 

Türkiye’den ne istiyorlar? Hiç olmayacak bir şey istiyorlar. Cezire – Afrin kantonundan militanların ağır silahlarıyla birlikte gelecek, Türkiye bunu daha fazla silahla donatacak, ondan sonra Kobani’ye gönderip IŞİD’e karşı savaştıracak. Bu ihanettir. Bu ihaneti hiçbir hükümet yapamaz. Bunu yaparsa hükümeti ihanetle suçlarız. Bu devlete yapılabilecek en büyük ihanettir. Bu orada PKK’nın devletçik kurmasını onaylıyorsun demektir. Devletçik kurulduğu anda ilk dönecekleri yer Türkiye olacaktır. Aynı denemeyi bu sefer Güneydoğu Anadolu’da kantonlar oluşturacaklar. 

Daha sonra burada devletçik özerk bir bölge ilan ederler. Belki de hükümetin, milletin uyanışına vesile olur. Çözüm süreci dedikleri süreç, çözüm süreci değildi bir bölünme süreciydi. İnşallah bu süreç noktalanıp, Türkiye gerçekten terörle 3 sene önceki mücadelesine geri döner. Türk devletinin bunu yok edecek gücü var.”