İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantılarının ilk birleşimini Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirdi. Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda iki ayrı yazılı önerge görüşülerek teklif karar alındı.

BAYRAM BOYUNCA YÜZDE 50 İNDİRİM

Buna göre; 24-27 Eylül tarihleri arasındaki Kurban Bayramı boyunca İETT ve Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Özel Deniz Motorları, Metro, Tramvay, Hafif Metro ve Füniküler yüzde 50 indirimli hizmet verecek. Önergede, özel araç kullanımını azaltarak şehrin trafik yükünü hafifletmek ve bayram günlerinde birlik beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla bu kararın alındığı vurgulandı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ

Belediye Meclisi, ilk, orta ve liselerin açılacağı 28 Eylül Pazartesi günü de 06.00-14.00 saatleri arasında İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırdı. İETT ve Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Özel Deniz Motorları, Metro, Tramvay, Hafif Metro ve Füniküler okulun ilk günü yukarıdaki saatler arasında ücretsiz hizmet verecek.

Kararda; İstanbul’da 4 bin 201 okulda 2 milyon 510 bin 917 öğrencinin ders başı yapacağı ve 16 bin servis aracının trafiğe çıkacağına dikkat çekilerek, okulun ilk günü vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmemesi için bu uygulamanın önemli olduğu vurgulandı.