Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Batman ve Diyarbakır'a çözüm süreci çerçevesinde önemli mesajlar vereceği belirtilen ziyaretlerde bulunuyor 
Erdoğan Batman'da halka seslenirken meydanda küçük bir grubun geçici işleri için kadro istemesi üzerine 'Nankörlük etmeyin' diye çıkıştı
Erdoğan konuşmasını kesen gruba 'Nankörlük yapmayın. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı. Bunları takip edeceksiniz. Seçimden sonra bunların adımları da zaten atılacak. Provoke yapmayın. 20-30 kişi toplanıp provoke ediyorsunuz.' diye seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman Belediye Başkanı'nın kendisini karşılamak için havaalanına gelmediğini belirterek, "Bu yüzden ben de belediyeye gitmeyeceğim" dedi.

Erdoğan'ı kızdıran slogan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da toplu açılış töreninde konuşuyor. Batmanda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında bir grup slogan attı. Konuşmasını yarıda kesen Erdoğan gruba dönerek; "Yapmayın, kendinize ekmek yiyecek bir yer bulmuşsunuz, nankörlük etmeyin" dedi.


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 


"DAĞDAN EMİR ALIYORLAR" '

Belediyeyi de ziyaret edeceğim' dedim ama sağolsun belelediye başkanı havalalanına gelme nezaketini bile göstermedi. Tabi bunlara emriler geliyor, dağdan emir adıkları için bu ülkenin sisteminin içinde değiller sistemin dışındalar.

Yatırımları engelleme çabasına girdiler. İş makinalarını yaktılar, yıktılar. İşçileri kaçırdılar. Son olarak Yüksekova Havalimanı'na mani olmaya çalıştılar. Bunlar tehdit ederek oy alıyorlar. Bunlara millet olarak cevap vermemiz gerekiyor.

 "BUNLAR DAĞDA ZERDÜŞT DİNİNİN EĞİTİMİNİ VERİYOR"

Birileri çıkmış diyor ki 'Biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız'. Hale bak. Diyanet'i kaldıracaklar. Neden Çünkü bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, şu anda 'Qur'an-ı Piroz Kurdi' adıyla Kürtçe Kur'an mealini yayınladı. Bütün bunlarla beraber biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Dağlardaki kamplarda, işte elimize geçen belgeler, bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor ve bunları da benim Kürt kardeşlerime iyi anlatmamız gerekiyor. 

"AHMET KAYA LİNÇ EDİLDİ"

Eskiden değil Kürtçe konuşmak ıslak çalmak bile yasaktı. Rahmetli Ahmet Kaya Kürtçe kaset yapacağım dedi diye linç edildi. Ahmet Kaya gurbet ellerde vatan hasetiyle hayata gözlerini yumdu. Batıda ne varsa Doğu'da da o olacak dedik ve bunların hepsini yaptık.

Kürtçe eğitimi hayal etmek bile mümkün değildi. 2002 yılında başında bulunduğum parti iktidara geldiğinde, kararlı şekilde bu adamları attık. Faili meçhullerin çözülmesinden işkenceye kadar birçok konuda tarihi adımlar attık. Yol, su, elektrik, hastane her anlamda batıda ne varsa doğuda olacak dedik, yatırımlar yaptık.

"DERTLERİ BAŞKA" 

Çözüm sürecini sadece belirli bir bölgeyle, kesimle sınırlandırmak her şeyden önce Kürt kardeşlerime haksızlıktır. Çözüm sürecini sadece Kürt sorunu parantezinde tutmak isteyenlerin dertleri başka. Kürt kardeşlerimin hakkını, hukukunu savunmanın, sorunlarını çözmenin peşinde değiller. Bu mesele üzerinden kendilerine inisiyatif alanı, istismar alanı oluşturmak istiyorlar. Çünkü tüm siyasi ikballerini buna borçlular. Geçmişte Kürt ifadesini yasaklayanlarla bugün aynı ifadeyi istismar edenlerin arasında, inanın bana göre hiçbir fark yok."

TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ KAZANACAK

Batman'a 9 katrilyon yatırım yaptık. Ilısu Barajı ile ilgili Türkiye’de çok büyük güç kazanacak. Bedeli 1 milyar avro. Bunlar rekor yatırımlar. Batman terörden, faili meçhullerden çok çekti. Geçmişte Türkiye'de Kürt, Arap, Çerkez, Roman aklınıza ne gelirse bu millete dilim dilim parçalara böldüler. Çözüm süreci ile ayrımları kaldırdık. Geçmişte ret, inkar, asimilasyon politikaları vardı. Bizim dünyamızda bunlar yok.

 

"AMED SANA, SEN AMED'A AŞIKSIN"

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenti ziyareti öncesi temizlik ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kentin birçok noktasında Türkçe ve Kürtçe afişler asıldı. Afişlerden birinde "Amed sana, sen Amed'e aşıksın" yazısı dikkat çekti.




DBP: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ AĞIRLAMAYACAK

BDP'den dün gece yapılan açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:  "2013 Newroz deklarasyonu, 2 yıldır devam eden süreç, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla 28 Şubat açıklaması ve buna karşın Tayip Erdoğan ve AKP hükümetinin yaklaşımları kimin çözüm, kiminse  savaş istediğini açıkça ortaya koymuştur. Bu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda Tayyip Erdoğan 2 Mayıs günü Batman, Diyarbakır ve Siirt'e  gelmekte, bu kentlerde Belediye başkanlıklarını da ziyaret etmek istemektedir.
Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son  dönemde yaptığı açıklama ve savaş politikası dayatmaları nedeniyle,  yine Tayyip Erdoğan’ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti  lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci  kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu  kentlerde partimizin Belediye Eşbaşkanları karşılama programlarına  katılmayacak ve ağırlamayacaklardır."

PROGRAM DEĞİŞTİ
Erdoğan, bugün saat 12.30'da Batman valiliği'ni ziyaret edecek. Saat  13.00'te Batman'da toplu açılış törenine katılarak halka hitap edecek.  Batman'dan Diyarbakır'a geçecek olan Cumhurbaşkanı, saat 15.30'da  valiliğe ziyarette bulunacak. Erdoğan, saat 17.00'de toplu açılış törenine katılarak halka seslenecek. Cumhurbaşkanı saat 18.30'da ise  7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'na ziyarette bulunacak.  DBPP'nin tavrı nedeniyle Erdoğan'ın ilk programında belediye  başkanlığı ziyareti yer almıyordu. Ancak bugün programda bir  değişiklik yapıldı ve saat 16.15'e Diyarbakır Büyükşehir Belediye  Başkanlığı'nı ziyaret eklendi. Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye  Başkanı Gültan Kışanak ile görüşecek. Batman gezisinde ise belediye  başkanlığı ziyareti yer almadı.